Житомирські лікарні отримають 190 тис. грн на забезпечення подачі кисню хворим на коронавірус

Житомирські лікарні отримають 190 тис. грн на забезпечення подачі кисню хворим на коронавірус

Міські лікарні, що внесені до переліку закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, отримали кошти  для  забезпечення  подачею кисню ліжкового фонду. 

Сьогодні,  13 листопада, членами виконавчого комітету прийнято рішення  щодо розподілу відповідної субвенції у сумі 190 тис. грн, - повідомляє пресслужба міськради.

Зауважимо, що 23 жовтня виконавчим комітетом було  прийнято рішення про розподіл державної субвенції на загальну суму  3 млн 825 тис. грн.  Ці кошти також були  спрямовані  на видатки, пов’язані з лікуванням коронавірусної хвороби, -  на придбання кисню та на обладнання для укомплектування ліжкового фонду.

Порядок та умови надання цієї субвенції затверджені постановою уряду № 923. Розподіл цієї субвенції визначений у додатку до постанови № 923.

Відео дня

Заступниця міського голови Марія Місюрова  зазначає, що ліжковий фонд у лікарнях, де надають допомогу хворим на COVID-19, збільшився: 305 ліжок - у лікарні №2, 225 – у лікарні №1. Кисневими точками має бути обладнано 80% ліжкового фонду. Коштів не вистачає, адже обладнання дороговартісне, і  тому до  облдержадміністрації було направлено  листи для врахування додаткових потреб. 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up