За незаконний скид з водного об’єкту нараховано штраф у розмірі 31,510 тис. грн.

За незаконний скид з водного об’єкту нараховано штраф у розмірі 31,510 тис. грн.
Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області спільно з Бердичівським міжрайонним управлінням водного господарства зафіксовано незаконний скид води з водного об’єкту, який розташований на території Бистрицької сільської ради біля с. Житинці Бердичівського району на р. Гнилоп’ять за відсутності дозволу на спеціальне водокористування.

Такими діями орендар порушив вимоги ст.ст. 44, 49 Водного кодексу України та згідно ст. 111 зобов’язаний відшкодувати збитки, завдані внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

Згідно з проведеними розрахунками відповідно до «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорони та раціональне використання водних ресурсів» сума збитків склала 31,510 тис. грн.

Керуючись ст.ст. 20-2, 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Державна екологічна інспекція у Житомирській області приватному підприємцю виставила претензію на вищевказану суму, збитки заподіяні державі порушник має оплатити в місячний термін.

Відео дня

Стягнуті кошти надійдуть на рахунок  Бистрицької сільської ради Бердичівського району. Враховуючи, що збитки завдані саме навколишньому природному середовищу, то згідно чинного законодавства України повинні бути використані тільки на природоохоронні заходи.

За повідомленням Державної екологічної інспекції в Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Овсіюк Юрій

    А те,що біля заводу Рудь, вчора зливали нечистоти машини, які викачують їх з каналізацій то це нормально? Все це побігло в річку і не одноразово це було. Чому не впіймати тих хто зливає нечистоти у воду, скласти штраф і на отримані гроші зробити щось нормальне???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:25 Четверо бердичівлян втратили понад 65 тисяч гривень через шахрайські схеми 17:00 Стартапи Житомирщини можуть отримати до $50 000 гранту від УФС та WNISEF 16:40 У Тетереві поблизу пішохідного мосту помітили жовту піну - екологи взяли проби води 16:20 Незаконна риболовля на річці Ірша: два чоловіки ловили рибу сітками Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 16:00 У Житомирі листоноша присвоювала пенсії, субсидії і гроші за періодику 15:39 На фронт від Житомира передали обладнання на понад 232 тисячі гривень 15:20 Героїчно загинув 23-річний житомирянин Владислав Горбач 15:00 Штрафи для ухилянтів збільшать 14:40 На Коростенщині пройшли тактико-спеціальні навчання по гасінню лісових пожеж photo_camera 14:40 На об'їзній Коростишева - ДТП з потерпілими, рух ускладнено! 14:20 У п'ятницю в Україні очікується зниження температури повітря - синоптик 14:00 У струмку у провулку Корбутівському відібрали проби води - можливе забруднення 12:39 Пропонуємо працевлаштування для ветеранів, - Мінсоцполітики 12:20 На перехресті вулиць Грушевського та Князів Острозьких до суботи не працюватиме світлофор 12:00 В ОВА підписали меморандум, що сприятиме швидкому розмінуванню потенційно небезпечних територій Житомирщини 11:40 Депутат парламенту Естонії Крісто Енн Вага відвідав Житомир в рамках благодійного велопробігу з Таллінна до Києва photo_camera 11:20 У Житомирі вирішили не запускати фонтани цього літа 11:00 Допоможіть у розшуку безвісно зниклого 65-річного жителя Бердичівського району 10:40 Відомі результати обласного етапу всеукраїнського відкритого заходу з авіамодельного спорту в класах повітряних зміїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up