Волонтери привезли в Житомирській військовий госпіталь коровай, пиріжки, овочі, сир і сметану. Фото

Волонтери привезли в Житомирській військовий госпіталь коровай, пиріжки, овочі, сир і сметану. Фото
Представники громади села Почуйки Попільнянського району 29 липня завітали з гостинцями до Житомирського військового госпіталю. Жінки розповідають, що увесь рік допомагали хлопцям на передовій, а тепер вирішили провідати і поранених бійців.

Для них зібрали усе найкраще і найсмачніше, а головне - домашнє. До роботи приєднувалися, хто чим міг. Розповідають, що пальне для поїздки надав керівник ПСП "Україна" Анатолій Пащенко. Волонтерам також передав борошно, цукор, олію і навіть поділився рецептом улюблених пирогів, які готує його дружина. Також наполіг, аби хлопцям у госпіталь привезли ще й запеченого сала і м'яса.

Попередньо в селі розмістили оголошення про намір поїхати у військовий госпіталь із закликом зібрати продукти. Селяни несли овочі з власних городів - моркву, огірки, помідори. Частину з них волонтери передали на кухню госпіталю, а також приготували для хлопців моркву по-корейськи.

Не обійшлося і без домашньої молочної продукції - сир, сметану та свіже молоко рознесли по усіх палатах, аби нагадати бійцям смак рідного дому, адже переважна кількість мобілізованих саме із сільської місцевості.

Відео дня

На десерт жінки приготували млинці, абрикоси, сік і фірмові пироги, а ще привезли коровай, який спекли найстарші волонтерки - Роза Цірук та Марія Онопрієнко. Саме ці невтомні бабусі, яким уже за 80, постійно трудяться біля печі і через свої пироги передають військовим у зону АТО, а тепер і в госпіталі, усе своє тепло. Для них важливо, аби всі повернулися з війни живими.

Коштами для поїздки і придбання продуктів волонтерам також допомогла місцева школа, де проводили благодійний ярмарок. Зокрема, директор начального закладу Василь Капусняк разом із учнями та колегами постійно організовує акції та відгукується на прохання підтримати захисників України.

У селі не приховують, що усі їхні наміри в правильне русло направляє священик УПЦ КП о. Михайло, який неодноразово возив допомогу на Схід. Його називають своїм світлоносцем, адже втілює усі Божі заповіді. Перед кожним виїздом він спілкується з громадою та озвучує потреби військовослужбовців, а потім усі зібрані речі, продукти і відремонтовану техніку доставляє у зону АТО.

Отець Михайло разом з волонтерами приїхав у Житомирський госпіталь, де благословив бійців, що перебувають на лікуванні.

До слова, у Почуйках та загалом Попільнянському районі підтримують своїх поранених земляків. Інформацію про них збирають  та поширюють серед людей з метою збору коштів на лікування військових.  Так само не забувають шанувати пам’ять тих, хто загинув у східних регіонах, захищаючи мир і спокій іншої частини країни. Їх портрети встановив у церкві о. Михайло, а також на честь героя перейменували одну із вулиць.

Previous Next

Юлія Демусь

За матеріалами Першого житомирського

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 3 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:04 3 травня: все про цей день, яке свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:25 Четверо бердичівлян втратили понад 65 тисяч гривень через шахрайські схеми 17:00 Стартапи Житомирщини можуть отримати до $50 000 гранту від УФС та WNISEF Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 16:40 У Тетереві поблизу пішохідного мосту помітили жовту піну - екологи взяли проби води 16:20 Незаконна риболовля на річці Ірша: два чоловіки ловили рибу сітками 16:00 У Житомирі листоноша присвоювала пенсії, субсидії і гроші за періодику 15:39 На фронт від Житомира передали обладнання на понад 232 тисячі гривень 15:20 Героїчно загинув 23-річний житомирянин Владислав Горбач 15:00 Штрафи для ухилянтів збільшать 14:40 На Коростенщині пройшли тактико-спеціальні навчання по гасінню лісових пожеж photo_camera 14:40 На об'їзній Коростишева - ДТП з потерпілими, рух ускладнено! 14:20 У п'ятницю в Україні очікується зниження температури повітря - синоптик 14:00 У струмку у провулку Корбутівському відібрали проби води - можливе забруднення 12:39 Пропонуємо працевлаштування для ветеранів, - Мінсоцполітики 12:20 На перехресті вулиць Грушевського та Князів Острозьких до суботи не працюватиме світлофор 12:00 В ОВА підписали меморандум, що сприятиме швидкому розмінуванню потенційно небезпечних територій Житомирщини 11:40 Депутат парламенту Естонії Крісто Енн Вага відвідав Житомир в рамках благодійного велопробігу з Таллінна до Києва photo_camera 11:20 У Житомирі вирішили не запускати фонтани цього літа
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up