Уже цьогоріч житомирським пенсіонерам спростять процес отримання посвідчень

Уже цьогоріч житомирським пенсіонерам спростять процес отримання посвідчень

У застосунку «Дія» розробники приділяють дедалі більше уваги користувачам старшого покоління. Зокрема, для українських пенсіонерів скоро стане доступна послуга «Пенсія онлайн».

«Годі нашим батькам, бабусям та дідусям витрачати час на довгі черги. Влітку Е-пенсія запрацювала на порталі Пенсійного фонду. І це – важливий крок до діджиталізації адмінпослуг. Зараз ми працюємо над тим, щоб громадяни не сканували електронну заявку, а просто заповнювали її. Інформація має підтягнутися з реєстрів», – йдеться на офіційному сайті «Дії».

У відомстві додали, що у майбутньому отримати пенсію можна буде, заповнивши заяву онлайн і забравши пенсійне посвідчення в сервісному центрі. Також у планах скоротити кількість документів, щоб майбутні пенсіонери не витрачали час на їх пошуки, сканування чи копіювання.

Уже цього року у додатку «Дія» можна буде подати заявку на отримання пенсійного посвідчення.

Відео дня

Для того, щоб отримати послугу, заявнику потрібно подати заяву на отримання послуги особисто або через законного представника чи заповнивши заяву на отримання послуги онлайн на сайті: https://portal.pfu.gov.ua/. А отримати у територіальному органі Пенсійного фонду України.

Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

Умови і випадки надання

Для оформлення пенсійного посвідчення необхідно звернутись до територіального органу Пенсійного фонду України із заявою, оформленою відповідно до додатка 1 до Порядку оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії, та іншими підтвердними документами. 

У разі якщо особа, якій призначається пенсія, не досягла повноліття або є недієздатною, заява на виготовлення пенсійного посвідчення подається батьками, усиновлювачами, батьками-вихователями, прийомними батьками, патронатними вихователями, опікунами, піклувальниками за місцем їх проживання/перебування, представниками закладів (органів опіки і піклування), які виконують функції опікунів і піклувальників, за місцезнаходженням таких закладів (органів).

До заяви додається довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, а для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті – серія та номер паспорта.

Отримати посвідчення заявник може особисто або через законного представника.

Куди звернутися, якщо відмовлено у наданні послуги?

Підстави для відмови у наданні послуги:

Скаргу може подавати: оскаржувач, представник оскаржувача.

Органи, до яких оскаржується:

Марія Кравчук

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up