Уряд встановив механізм грошової компенсації за зруйноване внаслідок збройної агресії РФ приватне житло

Уряд встановив механізм грошової компенсації за зруйноване внаслідок збройної агресії РФ приватне житло

Кабінет Міністрів України встановив механізм грошової компенсації за зруйноване внаслідок збройної агресії Російської Федерації приватне житло

Відповідне рішення прийнято за ініціативи МТОТ на засіданні Уряду 10 липня.

Відтепер власники житлових будинків (квартир), які були зруйновані внаслідок збройної агресії РФ на сході України, зможуть отримати від держави грошову компенсацію.

Сума виплати компенсації постраждалим визначатиметься за показниками вартості спорудження житла у відповідних областях України, при цьому граничний її розмір становитиме 300 тис. гривень.

Відео дня

Відповідно до схваленого механізму органи місцевого самоврядування (військово-цивільні адміністрації) проводитимуть обстеження житла, зруйнованого внаслідок збройної агресії РФ, і видаватимуть відповідні акти постраждалим особам. Для прикладу, за інформацією Луганської обласної військово-цивільної адміністрації станом на 1 червня в Луганській області налічується 393 зруйновані будинки приватної форми власності.

Для отримання компенсації постраждалі мають подати відповідні заяви та документи до спеціально створених Комісій при обласних державних адміністраціях (обласних військово-цивільних адміністраціях), які будуть приймати рішення про надання грошової компенсації. Форми необхідних документів і порядок розгляду заяв мають бути розроблені МТОТ.

Кошти для забезпечення грошової компенсації за зруйноване житло будуть передбачені в державному бюджеті України.

Зауважимо, що в основу розробленого механізму покладено принципи надання грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій, що передбачені Кодексом цивільного захисту України з урахуванням того, що з 26 січня 2015 року в Донецькій та Луганській областях встановлено режим надзвичайної ситуації державного рівня воєнного характеру*.

Починаючи з 2014 року Російська Федерація чинить злочин збройної агресії проти України та здійснює тимчасову окупацію частини її території. Наслідком цих дій країни-агресора стало руйнування значної кількості житла громадян на сході України. Такими діями порушено право кожної людини на житло та поставлено під загрозу забезпечення і дотримання інших фундаментальних прав людини. Уряд України робить все можливе для громадян, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

*Розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 січня 2015 р. № 47-р «Про встановлення режимів підвищеної готовності та надзвичайної ситуації».

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up