Радник Ігоря Гундича може «прихопити на бідність» 320 мільйонів гривень

Радник Ігоря Гундича може «прихопити на бідність» 320 мільйонів гривень

Фірма, очолювана одним з колишніх радників екс-губернатора Житомирської ОДА Ігоря Гундича, здобуває перемогу у найбільшій за останні п’ять років закупівлі. Йдеться про 320 мільйонів бюджетних коштів, що мають надійти на рахунок новоствореної фірми – ТОВ «Житомирський автодор».

За ці гроші підприємство має надати Послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Житомирської області протяжністю 6941,5 км. Відповідний тендер Управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА оголосило 4 квітня цього року, а вже 7 липня ТОВ «Житомирський автодор» оголошено переможцем торгів. І найцікавіше, що всі виробничі потужності цього «автодорожнього гіганта», його техніку та дорожнє обладнання... можна вмістити в маленькому кабінеті. Бо це комп’ютер, принтер та шафа з паперами.

Валерій Повар (посередині)

Відео дня

А тепер по порядку. 13 лютого 2018 року, в Житомирі реєструють ТОВ «Житомирський автодор» (код ЄДРПОУ 41938723). Наявність слова «автодор» нехай не вводить вас в оману – це приватна фірма, яка не має стосунку ані до Укравтодору, ані до будь-якого іншого державного автодорожнього підприємства, окрім адреси реєстрації – Житомир, вул. Івана Мазепи, 25. Тут же розташована філія державної компанії «Житомирский райавтодор». Хоча фактично фірмочка знаходиться в офісному центрі на вул. С. Бандери, 7 і займає аж одну кімнату – офіс №420. Директором ТОВ «Житомирський автодор» є Повар Валерій Павлович, відданий учасник партії БПП. Керівником обласної організацію БПП є Олександр Рабінович, а керівником штабу під час останніх виборчих кампаній був… Ігор Гундич.

Донедавна Валерій Повар керував Олевским райавтодором, а з липня 2016 до листопада 2017 – директор ДП Житомирський облавтодор. І якраз коли Житомирська ОДА приймала на баланс від Укравтодору майже 7 тисяч кілометрів доріг, за адресою державного підприємства реєструється приватне.

У квітні 2018 року очільник області Ігор Гундич  призначає однопартійця Валерія Повара своїм радником у питаннях утримання, ремонту та будівництва доріг.

- У 2018 році обласній адміністрації передали майже 7 тисяч кілометрів місцевих доріг разом з фінансуванням. Разом з державними дорогами, сума на утримання, експлуатацію та ремонт доріг складає близько 1,5 млрд грн. Валерій Повар має хороший досвід у цій сфері, – зазначив голова Житомирської ОДА.

Майже рік ТОВ «Житомирський автодор» працювала непомітно – вигравала невелички тендери від районних адміністрацій на обслуговування доріг. Вартість тендерних закупівель коливалась від 100 до 300 тисяч гривень. За мірками будівельної галузі це просто копійки. Але...

Рівно через рік з часу передачі повноважень, 10 квітня 2019 року, Управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА оголошує тендер на надання послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Житомирської області протяжністю 6941,5 км. Хто його виграв ви вже знаєте.

Та найцікавіше випливло після оголошення результатів. Заявки на участь у торгах подали п’ять підприємств. Проте, тендерна комісія відхилила заявки всіх підприємств, крім двох – ТОВ «Житомирський автодор» та ПП «Автомагістраль».

Торги були «запеклі» – ТОВ «Житомирський автодор» запропонувало кінцеву ціну аж на 5 тис грн менше (нагадуємо, сума очікуваних коштів – 320 мільйонів грн.), аніж «Автомагістраль», і стала переможцем торгів. Натомість ПП «Автомагістраль», отримало в Управління дорожнього будівництва Житомирської ОДА підряд на капітальний ремонт вулиць у Житомирі. Загальна сума контрактів становить близько 50 мільйонів гривень.

Скріншот з сайту державних закупівель

Вигравши тендер на 320 мільйонів, на ТОВ «Житомирський автодор» повністю відсутня будь-яка власна спеціалізована дорожня техніка. У власності наявні лише 13 одиниць ручного інструменту, вартістю не більше 30 тис. грн: бензопила, кущоріз, зварювальний апарат, фарборозпилювач, трамбівка, електричний дриль тощо.

Певно, далеко не кожній фірмі без суттєвого досвіду та необхідної для подібного масштабного ремонту доріг техніки довірять сотні мільйонів гривень. Схоже, що визначальним при виборі Управлінням дорожнього будівництва та інфраструктури переможця, відіграють саме особисті зв’язки між керівником нікому невідомої фірми та головою Житомирської ОДА.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (9)
  • Андрій Ковальов

    Знаю Ігоря Гундича біля 15 років, з часів Помаранчевої революції , чесна , порядна людина!

    Автор статті виконує просто чиюсь заказуху, і це огидно! Ще одне- є Господь і за кожне пусте слово людина дасть відповідь!

    Facepalm reply Андрій Ковальов

    Чим Ви це докажете? Що він зробив для міста? Нічого!!! Заказуху якраз ваш Гундич і робив проти своїх опонентів....нічого не вміє, тільки лити "чернуху".....
  • Iryna Kachaniuk

    Ні для кого не секрет, що "20 хв." заангажована контора, це схоже на фотошоп. Ось відео, де там така фізіономія? https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=885422585183840&id=878081725917926

  • Галина Козаченко

    А може треба говорити про людину не в сенсі його фізичного вигляду? Може краще говорити і аналізувати діяльність: зробив/не зробив, знає/не знає, дотримує слова/не дотримує тощо? Чи просто, окрім як пліткувати про зовнішність, ніяких інших резонів немає? Це огидно - судити людей за їхньою зовнішністю! Маємо критикувати (до того ж, конструктивно) дії, а не саму людину - саме це ознака вихованості, порядності, принциповості. Але такий підхід вимагає певних розумових здібностей і зусиль, чого, вочевидь, певній частині коментаторів забракло.
  • Вениамин Веретко

    А про Розенблата і його бурштин і його інтелегентну пику щось забули
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:56 Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується - Мінсоцполітики 17:23 У Житомирі під час весняного загальноміського прибирання вивезено 866 м3 сміття, було залучено 288 працівників комунальних підприємств 17:00 Житомир попрощався із двома Захисниками - Олександром Рудюком і Дмитром Пінчуком 16:41 Найближчими днями у Житомирі потепліє до +25, очікується висока пожежна небезпека Від читача 16:43 Проєкт "БРАМА" об'єднує громадян державного та приватного сектору 16:20 Чемпіоном України з триатлону на суперспринтерській дистанції став представник Житомирської школи вищої майстерності Ілля Гончарук 16:05 Найкращі виробники міжкімнатних дверей в Україні (Новини компаній) 16:00 Виконком Житомирської міськради закупить на фронт 15 комплектів супутникового звʼязку і 50 дронів 15:40 17-річний житомирянин поїхав на роботу у Дніпро, а 17-річна дівчина з Радомишля гостювала у подруги - ювенальні поліцейські за тиждень повернули додому 16 дітей 15:21 Мешканців будинків по вул. Грушевського, 97 б та вул. Грушевського, 101 попереджають про призупинення водопостачання з 1 по 3 травня 15:00 На одній із вулиць Звягеля правоохоронці затримали чоловіка під час продажу боєприпасів за 4000 гривень 14:40 Ветеран з Житомирщини переміг у конкурсі "Варто почати власну справу" 14:20 Водія, який 13 квітня у Житомирі рухався смугою зустрічного руху, патрульні притягнули до відповідальності 14:00 Фокус передачі: які види шахрайства розповсюджені на Житомирщині і як не стати жертвою шахраїв 12:47 У Звягелі в ДТП травмувався 19-річний мотоцикліст: наразі він у лікарні у тяжкому стані 12:23 Житомир та область потребують донорської крові всіх груп з негативним резусом 12:02 У Хорошівській територіальній громаді надзвичайники ліквідували пожежу в господарчій будівлі, врятувавши від вогню гараж і будинок 11:40 Семеро чоловіків, серед яких - мешканці Житомирщини, намагалися перетнути кордон з Румунією на старій "буханці", їх затримали прикордонники 11:20 Рятувальники Житомирщини нагадали правила безпеки на Великдень 11:00 Гороскоп на 29 квітня - 5 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up