Прокуратура нагадує чиновникам, які «забули» профінансувати лікарню, про кримінальну відповідальність

Прокуратура нагадує чиновникам, які «забули» профінансувати лікарню, про кримінальну відповідальність
Прокуратура м. Житомир, за результатами розгляду звернення головного лікаря ДЗ «Вузлова поліклініка станції Житомир Південно-Західної залізниці» щодо неналежного фінансування установи, розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Установлено, що посадові особи Житомирської міськради, порушивши вимоги бюджетного законодавства, не профінансували поточні видатки державного закладу на загальну суму понад 360 тис. грн..

Унаслідок цього, 37 працівникам медичного закладу протягом січня-березня поточного року заборговано 240 тис. грн. заробітної плати.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться слідчими лінійного відділу на ст. Житомир УМВС України на Південно-Західній залізниці.

Відео дня

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура м. Житомира.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

За повідомленням прес-служби прокуратури Житомирської області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 Стартапи Житомирщини можуть отримати до $50 000 гранту від УФС та WNISEF 16:40 У Тетереві поблизу пішохідного мосту помітили жовту піну - екологи взяли проби води 16:20 Незаконна риболовля на річці Ірша: два чоловіки ловили рибу сітками 16:00 У Житомирі листоноша присвоювала пенсії, субсидії і гроші за періодику Від читача 17:06 Розкажи бабусі про очищення судин 15:39 На фронт від Житомира передали обладнання на понад 232 тисячі гривень 15:20 Героїчно загинув 23-річний житомирянин Владислав Горбач 15:00 Штрафи для ухилянтів збільшать 14:40 На Коростенщині пройшли тактико-спеціальні навчання по гасінню лісових пожеж photo_camera 14:40 На об'їзній Коростишева - ДТП з потерпілими, рух ускладнено! 14:20 У п'ятницю в Україні очікується зниження температури повітря - синоптик 14:00 У струмку у провулку Корбутівському відібрали проби води - можливе забруднення 12:39 Пропонуємо працевлаштування для ветеранів, - Мінсоцполітики 12:20 На перехресті вулиць Грушевського та Князів Острозьких до суботи не працюватиме світлофор 12:00 В ОВА підписали меморандум, що сприятиме швидкому розмінуванню потенційно небезпечних територій Житомирщини 11:40 Депутат парламенту Естонії Крісто Енн Вага відвідав Житомир в рамках благодійного велопробігу з Таллінна до Києва photo_camera 11:20 У Житомирі вирішили не запускати фонтани цього літа 11:00 Допоможіть у розшуку безвісно зниклого 65-річного жителя Бердичівського району 10:40 Відомі результати обласного етапу всеукраїнського відкритого заходу з авіамодельного спорту в класах повітряних зміїв 10:20 На Звягельщині після розпиття спиртного чоловік вбив приятеля
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up