Поточна ситуація на ринку дає можливість не підвищувати ціну на газ – Президент

Поточна ситуація на ринку дає можливість не підвищувати ціну на газ – Президент

Президент Петро Порошенко прогнозує можливість не підвищувати ціну на газ, у зв’язку із зміною оптової ціни на газових ринках.

«Поточна ситуація на ринку дає можливість стверджувати, зараз з’явилася ця аргументація, що буде можливість в травні ціни на газ не підвищувати», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави зауважив, що послуговується відповідною інформацією, оприлюдненою НАК «Нафтогаз» і Урядом.

«На сьогоднішній день змінилися оптова ціна на газових ринках. Було відповідне повідомлення і українського Уряду, це зробив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, і повідомлення НАК «Нафтогаз», що ситуація дозволяє не підвищувати тарифи. І я буду твердо стояти на позиції, що сьогоднішня цінова ситуація, прибутковість НАК «Нафтогаз» і підвищення ефективності – бо ми менше почали споживати газу…», – сказав Петро Порошенко.

Відео дня

Він нагадав, що за умовами контракту від 2009 року, Україна була зобов’язана платити за 42 млрд куб. метрів незалежно від того, чи споживала вона такий об’єм чи ні. Президент зауважив, що у 2017 році Україна спожила газу лише 14 млрд куб. метрів, а у 2018 році – 10,5 млрд куб. метрів.

«Якщо наша програма збільшення енергоефективності, наша програма енергозбереження, наша програма збільшення вітчизняного видобутку буде продовжена – починаючи з 2023 року Україна буде енергетично незалежною. Ми перестанемо купляти імпортний газ», – підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко наголосив, що це буде крок до реального ринкового зменшення купівельної ціни на газ. Президент відзначив: «Поточна ситуація на ринку дає можливість не підвищувати ціну (на газ – ред.)».

Водночас Глава держави особливо підкреслив, що не є популістом і відповідає за реальні конкретні справи, а не за пусті обіцянки. «У нас є країн в світі, які знизили ціни на газ в чотири і в шість разів. І на пальне також. Назва цієї країни – Венесуела. Зробив це президент Чавес, зараз продовжив його праву президент Мадуро. Це призвело до тотального зубожіння людей. Людям немає що їсти. Зупинилися всі підприємства. Сьогодні, фактично, це є класичний приклад результату популізмі і пустих обіцянок, які роблять політики», – зазначив він.

Глава держави зауважив, що на сьогоднішній день прозорість газового ринку, яка була запроваджена саме з 2014 року, плюс система субсидій надали можливість, людям, які мають обмежені доходи, сплачувати за спожитий газ. При цьому Президент підкреслив, що з бюджету не повинні дотуватись всі, а допомога має йти контрено тим, хто її потребує. «Це даватиме можливість набагато більше допомогти тим незахищеним верствам населення, які сьогодні цього потребують», – наголосив він.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Микола

    Злочини нинішньої влади перед людством без строку давності:
    1) Убивства громадян України: дітей, стариків, воїнів.
    2) Збройний державний переворот і захоплення влади;
    3) Громадянська війна, розвал країни, зубожіння народу;
    4) Грабіж, корупція, брехня;
    НЕ ВИМАЖТЕ СЕБЕ ЇХ БРУДОМ. НЕ НАДАВАЙТЕ ЗЛОЧИНЦЯМ НІЯКОЇ, НАВІТЬ МОВЧАЗНОЇ ПІДТРИМКИ.
  • Микола

    Поточна ситуація змушує Петра відчайдушно брехати, бо якщо прграє вибори то сяде в тюрягу в кращому випадку...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up