Пісок для житомирських доріг знову закупили у фігуранта кримінальних справ

Пісок для житомирських доріг знову закупили у фігуранта кримінальних справ

У тендері на закупівлю 2500 тонн піску для міських доріг перемогло підприємство Сергія Крошка "Екостройбуд Плюс". Йому ж належить "Граніт Постач Житомир", у якого КП "Управління автомобільних шляхів" купувало пісок минулого року. Це підприємство, разом з "ВКП Проспект", постачальника піску для міста в 2016 році, фігурують в кримінальному провадженні по незаконному добутку піску.

За інформацією ініціативи "Pro-тендери Житомир", 7 липня оголошенням КП "Управління автомобільних шляхів" для міських доріг заплановуло закупівлю 2500 тонн піску за 2,6 млн грн. Участь в тендері взяли 3 учасника. Найвигіднішу ціну в 1 млн 936 тис грн запропонувало товариство "Екостройбуд Плюс".



Минулого року пісок за прямим договором купували у "Граніт Постач Житомир". В обох постачальників той самий засновник та директор - Сергій Крошко.

Відео дня

скріншот засновник переможця тендеру 2018 рік

Автомобілі "Екостройбуд Плюс" фігурують в кримінальному провадженні про незаконний добуток піску в с. Стрижівка Коростишівської району. Згідно ухвали від 15 червня 2016 року в рамках кримінального провадження № 12015060190000192 накладений арешт на майно підприємства.

скріншот з рішення суду пісок

Попри намагання зняти арешт, апеляційний суд відмовляє захисту в знятті арешту з техніки.

В кримінальному провадженні фігурує фірма Михайла Путаєвича «ВКП Проспект», яка у 2016 році для КП "Управління автомобільних шляхів" постачальника пісок. Згодом, за цим угодами відкрили окреме кримінальне провадження про розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах. 

скріншот з сайту Житомир інфо про тендер 2016 року

"Основним постачальником піску до КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради в 2014-2015 роках було ПАТ «Житомирський комбінат силікатних виробів», а також в 2014 році комунальним підприємством пісок купувався в ПП «Форум-Импекс» за ціною, вищою від ціни основного постачальника ПАТ «Житомирський комбінат силікатних виробів»

Пунктом навантаження даної продукції фактично було місце здійснення діяльності карєру, де видобувався граніт, в даному випадку ТОВ «Новогородецький карєр» (Коростишівський район, с. Новогородецьке), доставка продукції згідно товарно-транспортних накладних здійснювалась автопідприємством ПП "ВКП Проспект", - йдеться в тексті ухвали.

"Головний бухгалтер ТОВ «Новогородецький карєр» ОСОБА_3 вказала, що дійсно пісок гранітний за ціною 1 грн. за тону ТОВ «Новогородецький карєр» постачало до ПП «Форум-Импекс».

Протягом 2014-2015 років ПП «Форум-Импекс» закупило у ТОВ «Новогородецький карєр» 128000 тон гранітного піску за ціною 1 грн. за тону у 2014 році та 2 грн. за тону у 2015 році, частину якого реалізувало під виглядом піску природного за ціною 70 грн. за тону до КП «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради".

В поданих на поточний тендер для закупівлі піску "Екостройбуд Плюс" зазаначило, що не залучатиме постачальників, вартість послуг яких понад 20 %. При цьому пісок, згідно поданих документів, переможець закупівлі закуповуватиме у "Еко-Нест-Плюс".



 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up