Пісний борщ лише з початку року зріс у ціні на 45%

Пісний борщ лише з початку року зріс у ціні на 45%

В Україні середня вартість борщу в липні становила 103,3 грн за 3,5 л.

Тку інформацію на своїй сторінці у Фейсбук оприлюднив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій  Дорошенко.

Тому є актуальним приготування пісного борщу, як складової здорового харчування та тотальної економії. У серпні борщ без м’яса коштував у середньому 14,2 грн, тоді як у січні 2018 року 9,8 грн. За вісім місяців вартість цієї смачної страви зросла на 45%, або на 4,4 грн. 
Наш кухар взяв рецепт, який уже став класичним для розрахунків Асоціації постачальників торговельних мереж: картопля та буряк – по 500 гр, капуста – 300 гр, морква та цибуля – по 200 гр, вода питна – 3 л, лавровий лист, сіль, чорний перець – за смаком. Взимку необхідні інгредієнти можна купити в будь-якому найближчому магазині, а влітку – зібрати на своєму городі та покласти до льоху. Тепер залишається порізати овочі та швидко приготувати борщ. Поїхали…
За середньостатистичними цінами державного моніторингу, на початок 2018 року, буряк коштував 3,1 грн за 500 гр, картопля – 3 грн за 500 гр, капуста – 1,3 грн за 300 гр, морква – 1,3 грн за 200 гр, цибуля – 1,1 грн за 200 гр. За даними Держстату в останній місяць літа буряк обходився в 3,5 грн за 500 гр, картопля в 3,8 грн за 500 гр, капуста в 2,2 грн за 300 гр, морква в 3 грн за 200 гр, цибуля в 1,7 грн за 200 гр. 
З початку року морква додала 130%, або 1,7грн, капуста – 69%, або 90 коп, цибуля – 55%, або 60 коп, картопля – 27%, або 80 коп, буряк – 13%, або 40 коп.
Нагадаємо, що пісний борщ, приготовлений у листопаді минулого року, коштував взагалі лише 9,3 грн. 
Якщо ж готуєте “правильний” борщ із м’ясом, то беріть свинину. За результатами, які Асоціація постачальників отримала після дослідження Research&Branding Group влітку, 66% українців вважають, що борщ повинен готуватись на свинині. У найближчий час борщ у обід буде не лише смачно, але й це буде називатись “популірізація” української кухні. Залишилось дочекатись, коли ЮНЕСКО визнає її як нематеріальну спадщину людства.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up