Нове у призначенні житлових субсидій: куди звертатись у Житомирі

Нове у призначенні житлових субсидій: куди звертатись у Житомирі

19 травня 2021 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №505 «Деякі питання призначення житлових субсидій», якою уточнено порядок призначення житлових субсидій.

 Під час призначення житлових субсидій:

- не будуть враховуватися отримані доходи від депозитів;

- не впливатиме на право отримувати субсидію наявність коштів на  депозитному рахунку до 100 тис. грн;

Відео дня

- не буде враховуватися інше житло, яке належить на правах спільної сумісної або часткової власності, розташованого у сільській місцевості.

 На наступний термін житлова субсидія буде призначатися з травня 2021 року по квітень 2022 року лише в готівковій формі.

УВАГА!

  Домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020/2021 років, призначення субсидії з травня 2021 року буде проводитися без звернення громадян, крім домогосподарств, яким субсидія:

  •  надавалась у безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання (орендарі житлових приміщень,  внутрішньо переміщені особи, індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію);
  • була призначена без урахування осіб, які не проживають за місцем реєстрації.

Заяви на новий термін будуть прийматися протягом травня-вересня 2021 року.

  Рішення про призначення житлових субсидій без звернення громадян буде прийматися на підставі інформації Міністерства фінансів України за результатами проведеної верифікації даних одержувачів даного виду державної підтримки.

ДО УВАГИ ДОМОГОСПОДАРСТВ, ЯКІ ОТРИМУВАЛИ ЖИТЛОВУ СУБСИДІЮ  У БЕЗГОТІВКОВІЙ ФОРМІ!

Залишки коштів на рахунку для виплати житлової субсидії, які утворилися станом на 1 червня 2021 року, будуть виплачуватися АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування таких коштів на поточні рахунки зазначених осіб, відкриті в АТ «Ощадбанк».

Залишки коштів, за якими не було звернень щодо їх виплати, 20 грудня 2021 року припинять обліковуватись АТ «Ощадбанк» та будуть повернуті на рахунок Мінсоцполітики.

Таким чином, особи, у яких є залишки коштів житлової субсидії, яка надавалась у безготівковій формі, повинні звернутись до АТ «Ощадбанк» для перерахування та отримання даних коштів на відкриті поточні рахунки.

Громадяни несуть персональну відповідальність за подані ними (уповноваженими особами) відомості про доходи, майно, що може вплинути на встановлення права або визначення розміру житлової субсидії.

Отримувачі субсидії зобов’язані протягом 30 днів повідомляти про зміни у складі зареєстрованих осіб, зміну сімейного стану, купівлю на суму, що перевищує 50 тисяч гривень тощо.

Заяву та декларацію з травня 2021 року можна  подати особисто (або через уповноважену особу),  надіслати листом або направити в електронній формі через офіційний вебсайт Мінсоцполітики з накладанням кваліфікованого електронного підпису  або через Єдиний вебпортал електронних послуг.

Заяви приймаються в управліннях соціального захисту населення з понеділка по п’ятницю, з 09.00 до 18.00 год., можливий попередній запис на прийом у зручний для громадян час за телефонами «гарячої лінії»:

  • для мешканців Богунського району за адресою:

       10003, вул. Перемоги, буд. 55, тел.: 42-50-25, 42-50-00, 068 312-72-15.

  • для мешканців Корольовського району за адресою:

10009,  площа Польова, буд. 8 (приміщення «Прозорого офісу»), тел: 097 245-19-38. 

Станом на 8 червня 2021 року управліннями соціального захисту населення Богунського та Корольовського районів прийнято 5335 заяв на призначення житлової субсидії на неопалювальний сезон, нараховано житлових субсидій 2695 домогосподарствам.

 За інформацією департаменту соціальної  політики міської  ради

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up