На Житомирщині порушили митні правила на 4 мільйони гривень

На Житомирщині порушили митні правила на 4 мільйони гривень
У січні-червні поточного року Житомирською митницею Міндоходів виявлено 16 протиправних діянь, відповідальність за які передбачена ст. 201, 263, 305, 309 Кримінального Кодексу України (попереджено незаконні переміщення через митний кордон України зброї, у т.ч. вогнепальної, наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів)

Про це зазначив в.о. начальника Житомирської митниці Міндоходів Сергій Гринчук.

Він також відмітив, що митницею порушено 195 справ про ПМП на суму 4,0 млн. грн. Найбільш поширеними порушеннями митних правил є переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, недекларування товарів.

У напрямі боротьби з незаконним переміщенням наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів працівниками митниці виявлено 15 фактів незаконного переміщення, в т.ч. наркотичних засобів (4), психотропних речовин (5) та прекурсорів (6).

Відео дня

«З незаконного обігу вилучено: метадон (аналог героїну) – 2000 гр.; канабіс (марихуана) – 7,9 гр.; психотропних речовин (Лоразепам, Клоназепам) – 240 пігулок; прекурсорів (калію перманганат) – 2381 гр.» - про це повідомив заступник начальника митниці - начальник Управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Житомирської митниці Міндоходів Павло Ареф’єв.

За результатами розгляду судом справ прийнято 98 рішень про застосування конфіскації предметів правопорушення на суму 1,9 млн. грн., та накладення на правопорушників штрафів на суму 1,9 млн. грн.

Митницею розглянуто 63 справи про порушення митних правил. Постановами, по даних справах на правопорушників накладені штрафи на загальну суму 491 тис. грн. Крім цього, укладено одну мирову угоду за зверненням особи, яка вчинила порушення митних правил та звернулася із заявою до митниці з проханням про припинення справи про порушення митних правил шляхом компромісу.

За повідомленням Житомирської митниці ГУ Міндоходів у Житомирській області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:40 Депутат парламенту Естонія Крісто Енн Вага відвідав Житомир в рамках благодійного велопробігу з Таллінна до Києва photo_camera 11:20 У Житомирі вирішили не запускати фонтани цього літа 11:00 Допоможіть у розшуку безвісно зниклого 65-річного жителя Бердичівського району 10:40 Відомі результати обласного етапу всеукраїнського відкритого заходу з авіамодельного спорту в класах повітряних зміїв Від читача 17:06 Розкажи бабусі про очищення судин 10:20 На Звягельщині після розпиття спиртного чоловік вбив приятеля 10:00 Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію, відновлюється після її проходження 09:39 Втрати росіян зросли на 20 танків і 1030 осіб 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 2 травня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 2 травня: все про цей день, яке свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:49 Тисячі пасок передали військовим на передову 17:26 Рятувальники відкачують воду із підтоплених приватних домоволодінь 17:00 Роботодавці можуть отримати понад 100 тисяч гривень для облаштування робочого місця одному з працівників 16:40 50-річному жителю Андрушівки повідомлено про підозру у вбивстві матері - подробиці справи 16:18 У Житомирі пограбували громадянина США: забрали 40 тисяч гривень 16:01 У Житомирі відбувся чемпіонат області з боротьби самбо 15:40 Мінсоцполітики оголосило фінальний у 2024 році відбір громад на участь у проєкті з формування життєстійкості 15:20 Житомирських десантників нагородив командувач Десантно-штурмових військ бригадний генерал Ігор Скибюк photo_camera 14:50 Біля Зарічан - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 14:40 За нічну зміну патрульні задокументували 10 фактів керування транспортними засобами з ознаками сп'яніння
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up