Мінсоцполітики: Близько половини субсидіантів ще не виявили бажання перепризначити субсидії на наступний рік

Мінсоцполітики: Близько половини субсидіантів ще не виявили бажання перепризначити субсидії на наступний рік

Процес призначення житлових субсидій на новий рік, який проводився органами соціального захисту населення у травні 2018 року, дозволив автоматом перепризначити допомогу 2,6 мільйона українських сімей.

Решті субсидіантів потрібно було повторно звернутися із заявою і декларацією про доходи. Але громадяни не спішать подавати документи, чекаючи опалювального сезону. Про це заявляє Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

За його словами, субсидії теж мають сезонність, тому не дивно, що на не опалювальний період різко зменшується кількість домогосподарств, яким потрібна допомога у сплаті житлово-комунальних послуг. Послуга опалення ж відсутня.

«Якщо порівнювати літо минулого і цього року, то динаміка з призначенням житлових субсидій приблизно така ж. Жвавішим процес стає з наближенням жовтня, тоді управління соціального захисту населення в тиждень опрацьовують понад 100 тисяч заяв», - коментує Андрій Рева.

Відео дня

І рекомендує громадянам, які потребують допомоги, не чекати осінніх черг і подавати документи на субсидію вже зараз, навіть якщо на літо субсидія просто не виходить. «Управління соцзахисту розгляне документи, призначить субсидію, а її розмір на опалювальний сезон розрахує автоматично, без повторного звернення, у жовтні 2018 року», - зазначає Міністр соціальної політики.

Сім’ям, для отримання урядової знижки на сплату комунальних послуг, достатньо подати лише заяву та декларацію про доходи, в якій потрібно вказувати тільки види доходів, а не їх розміри. Тобто людині потрібно внести до переліку, які саме види доходів - пенсію, зарплату, соціальну допомогу, стипендію - отримує він і члени його сім'ї, а також організацію, де виплачують ці кошти - Пенсійний фонд, назва вузу або підприємства. Сам розмір виплат соціальні служби беруть з баз даних - як власної, якщо це стосується соціальних виплат, так і фіскальної служби, Пенсійного фонду, вузів, училищ тощо.

Жодних додаткових паперів, що стосуються складу сім'ї, обсягу і вартості житлово-комунальних послуг, в загальному випадку, людям теж не потрібно додавати чи доносити. Відомості, необхідні для призначення субсидії, надходять управлінням соціального захисту безпосередньо від організацій, які надають послуги. Наприклад, про склад зареєстрованих осіб, площі квартири, розміри квартплати - від ЖЕКів або інших уповноважених органів місцевого самоврядування; про вартість електроенергії - від обленерго, газу - від облгазів, опалення – підприємств теплокомуненерго.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up