Комунальний геноцид: уряд підняв тариф на газ на 23,5%!!!

Комунальний геноцид: уряд підняв тариф на газ на 23,5%!!!

Зима стане для українців справжнім випробуванням, оскільки здорожчання газу потягне за собою ріст тарифів на опалення.

З офіційних джерел стало відомо, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що з 1 листопада ціна на газ для населення в Україні зросте на 23,5%. Про відповідне рішення він оголосив на екстреному засіданні уряду. На «Урядовому порталі» зазначається, що з 1 листопада ціна на газ для населення складе 8550 гривень за тисячу кубометрів газу.

За словами Володимира Гройсмана, це було непросте рішення і багато присутніх на засіданні уряду не хотіли би на ньому бути присутніми, але є обставини, які слід враховувати.

«Ще з липня ми працювали над тим, щоб знайти компроміс щодо ціни на газ, але не все у моїх силах», – сказав прем’єр.

Відео дня

Він наголосив, що у держави є надзвичайно великі борги, які треба повертати, а зобов’язання щодо вирівнювання ціни на газ було ще у 2008 році. Гройсман додав, що мова йде про те, що якщо не буде вирішене питання щодо ціни на газ, може бути розірвана співпраця з Міжнародним валютним фондом, що призведе до дефолту в країні.

«Я розумію, що для кожної української родини це важко, але мушу зазначити, що спочатку планувалося збільшити на 60%, але в результаті важких перемовин ми домовились про компроміс», – сказав Гройсман.

Все, про що говорилося вище, цілком зрозуміло, але пересічний громадянин, слухаючи волання уряду про дефолт, не може зрозуміти, чому в той же час на місячну зарплату голови Нафтогазу Андрія Коболєва можна опалювати квартиру того ж пересічного українця 2082 місяці або 173 роки, тому що зарплата і премія Коболєва становить 2,082 млн грн на місяць. А старенька бабця, перераховуючи останні копійки, ніяк не може усвідомити, чого тарифи ростуть, а субсидії зменшуються.

А якщо брати ширше, то за повідомленням Державної служби статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у вересні 2018 року щодо серпня становив 101,9%, за період з січня по вересень 2018 року – 105,6%, а з січня 1998 року до вересня 2018 року – 1256,8%.

З усього цього ми можемо зробити тільки один висновок: населення України не просто вже дійшло до рівня бідності, воно просто вимирає. Єдине, що зараз приносить прибуток в Україні та активно розвивається, – аптечний і похоронний бізнес. Але й поховати небіжчика незабаром не буде за що, бо останню сорочку відберуть в рахунок боргу перед Міжнародним валютним фондом.

На телеканалі «Прямий», який афілійований з Президентом України Петром Порошенком, нардеп від БПП пан Денисенко пояснює, що населенню нічого хвилюватись: в нас є субсидії, яки покриють всі витрати на підвищення тарифів.

Чудово, але!!! Українська влада досить складно змогла обґрунтувати, що чим більші тарифи, тем менше потрібно субсидій населенню, яке й так зубожіє та не в змозі платити за цими тарифами.

Та й в усьому винні, як це і завжди було в української політиці, – попередники. А те, що саме попередники встигли нахапатися кредитів від МВФ, як ті собаки бліх, влада сором'язливо замовчує.

Той же Денисенко на тому ж телеканалі «Прямий» розповідає, що зменшення субсидій і збільшення тарифів ніяк не торкнеться жодної української родини! Це просто вже верх цинізму, чи влада настільки вважає всіх ідіотами і слухняним робочим бидлом, що навіть не спромагається чітко пояснити, як взагалі таке можливо!

«Інформаційний вісник» секретаріату Кабінету Міністрів України розсилає всім ЗМІ роз'яснення, що «переговори з МВФ були складними. Кредитори висували вимогу прирівняти ціни на газ для населення до рівня промисловості. За таких умов платіжка пересічного українця за опалення мала б зрости на 60%. Уряд на це не погоджувався, наводивши основний аргумент: доходи українців поки не дозволяють платити ринкову ціну на газ. Результатом річних перемовин став компроміс, якого вдалося досягнути лише завдяки наполегливості українського уряду. Замість 60%, ціна на газ з 1 листопада 2018 року зросте лише на 23% – майже втричі менше, ніж могло би бути. Відповідне рішення було прийнято Кабінетом Міністрів України 19 жовтня 2018 року».

Твердження, що це вимушений крок, щоб країна могла далі розвиватися, та що держава захистить тих, хто потребує її допомоги, з вуст урядовців звучить просто як наруга над нашою гідністю.

До того ж уряд обіцяє, що вже з січня 2019 року запрацює монетизація субсидій в Україні. Українці будуть отримувати від уряду «живі» гроші для оплати комунальних послуг. Але все це виглядає ще більшою брехнею, ніж озвучене до цього.

Під виглядом турботи про населення уряд разом із субсидіями зачепив і програму «теплих кредитів», додатково виділивши на це 100 млн грн. Але це просто крапля в океані проблем, в якому нас намагаються потопити можновладці.

Таким чином, у пересічного українця зараз одна проблема: як за вимогами МВФ пережити зиму й не протягнути ноги внаслідок такого «тарифомору» та до чого ще гіршого готуватися навесні, коли всі політики перед виборами будуть співати одну й ту ж пісню: «Выбери меня, выбери меня, птица счастья завтрашнего дня...»

А цю пісню вони співають вже майже тридцять років...

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (6)
  • Александр Лозохвост

    У час коли грошей не стає всім, деякі можуть почати думати про кредит. Раджу почитати цю статтю, щоб не наробити помилок в кредитування http://www.mukachevo.net/ua/news/view/2086982

  • Наталія Пащенко

    Скоро перезимовать в Египте будет дешевле, чем оплатить комуналку 😂
  • Олег Бабский

    Зачем уравняли предариятия с население.Те хоть зарабатывают.А что люди??? у себя дома.. г&&&&&ы
  • Олег Бабский

    200 кузов в месяц, это уже 1710 гр.

    Буханевич Наталия reply Олег Бабский

    Учтите, это не последнее повышение - есть инфа в Интернете, что в 20019-м планируется ещё 2 раза повысить - весной и осенью. А где людям брать деньги при таких зарплатах и тем более пенсиях????

    Буханевич Наталия reply Олег Бабский

    Учтите, это не последнее повышение - есть инфа в Интернете, что в 20019-м планируется ещё 2 раза повысить - весной и осенью. А где людям брать деньги при таких зарплатах и тем более пенсиях????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up