Кількість багатодітних родин Житомирщини, які отримують державну підтримку, зростає

Кількість багатодітних родин Житомирщини, які отримують державну підтримку, зростає

З 1 квітня поточного року кожна багатодітна родина може отримувати фінансову підтримку від держави.

Так щомісяця на третю та кожну наступну дитину нараховуватимуть по 1 тис. 700 грн. Як отримати матеріальну допомогу – розповідає прес-служба ОДА

Кожна багатодітна родина Житомирщини може отримувати на третю та кожну наступну дитину щомісяця по 1 тис. 700 грн. З 1 квітня 2019 року в Україні збільшили допомогу багатодітним сім’ям. Такі виплати здійснюватимуться до тих пір, поки дитині не виповниться 6 років.

За повідомленням департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, на Житомирщині такою фінансовою підтримкою можуть скористатися близько 10 тисяч родин. Проте кожна сім’я повинна мати  посвідчення багатодітної родини, щоб отримувати ці виплати на дітей.

Відео дня

Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної родини, має змогу з 1 квітня 2019 року оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років, держава виплатить на кожну з них по 1 700 грн. Ці кошти додаються додатково до щомісячних 860 грн. допомоги при народженні дитини, якщо таку допомогу ще отримують батьки.

Департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА повідомляє, що державну допомогу на дітей в області вже отримують понад 3 тисячі багатодітних родин. На третю та кожну наступну дитину їм нараховують щомісяця по 1,7 тис. грн.

Як отримати фінансову підтримку на дітей?

Для того, щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові слід звернутисяу найближче відділення соціального захисту населення і написати Заяву на отримання грошей.

При собі також потрібно мати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім’ї, без якого оформити допомогу буде неможливо, та свідоцтва про народження дітей.

Виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 грн.

Навіть якщо дитині 5 років, допомогу варто оформити – за рік держава фінансово підтримає сім’ю, надавши безповоротно 20 400 гривень на третю і кожну наступну дитину.

Нагадаємо, що у державі значно зросла підтримка родин, в яких народжуються діти. З вересня минулого року батькам новонароджених дітей видають пакунки малюка з необхідними в перший період життя дитини речами. З січня 2019 року діє нова соціальна послуга «Муніципальна няня». За послуги няні держава повертає щомісяця частину коштів.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up