Із жовтня родини Житомирщини отримуватимуть субсидії та пільги готівкою

Із жовтня родини Житомирщини отримуватимуть субсидії та пільги готівкою

Із жовтня 2019 року домогосподарства та «пільговики» на Житомирщині отримуватимуть субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг у монетизованій формі. Виплату такої допомоги здійснюватимуть місцеві органи соціального захисту населення в області.

Про це повідомив директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА Юрій Прокопець сьогодні, 26 вересня, під час брифінгу.

«Станом на 19 вересня цього року житлову субсидію в області отримує 103,9 тис. домогосподарств, а це – 21,9% родин на Житомирщині. Якщо родині автоматично перепризначали субсидію у травні цього року, то у жовтні не потрібно звертатися за житловою субсидією на опалювальний період 2019/2020 року. У такому випадку органи соцзахисту здійснять автоматично розрахунок після отримання інформації про доходи за 1-2 квартали 2019 року. Проте якщо у травні родині відмовили у призначенні житлової субсидії, то таке домогосподарство вже зараз може повторно звернутися за призначенням субсидії», – розповів Юрій Прокопець.

Директор департаменту наголосив на тому, що у разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у будинку осіб, складу сім’ї члена домогосподарства, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг подаються нові заява та декларація.

Відео дня

Заяву та декларацію для призначення житлової субсидії можна подати як до місцевих органів соцзахисту, так і через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики з накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Пенсіонери та інші громадяни, які отримували житлову субсидію через уповноважені банки готівкою та безготівковою формами через «Ощадбанк», будуть продовжувати отримувати її в банківській установі. Інші громадяни, які матимуть субсидію і не нададуть банківські рахунки до органів соцзахисту населення, будуть отримувати житлову субсидію на поштовому відділенні зв’язку.

Домогосподарства, в яких житлова субсидія перевищуватиме 5 тис. грн, будуть отримувати її у безготівковій формі.

Детально про те, як оформити житлову субсидію на цей опалювальний період, читайтеТУТ.

Крім цього, з 1 жовтня для пільговиків розпочинається монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.

Наразі на Житомирщині обліковується понад 400 тис. осіб різних пільгових категорій, з яких понад 100 тис. осіб отримують пільги за спожиті житлово-комунальні послуги.

«Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматизованому режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк. Водночас, за заявою пільговика, поданою структурному підрозділу з питань соціального захисту населення до початку опалювального сезону, виплата пільги буде здійснюватися у грошовій готівковій формі через їх особисті рахунки в «Ощадбанку» або через почтові відділення «Укрпошта», – наголосив Юрій Прокопець.

Таким чином пільговики зможуть зняти кошти з власного рахунку у будь-який зручний час та самостійно щомісяця розраховуватись за комунальні послуги.

Довідково: Упродовж 8 місяців 2019 року субсидію на житлово-комунальні послуги нарахували на загальну суму 866 млн грн. Середній розмір субсидії у серпні становив124,2 грн. Субсидію для придбання твердого палива та скрапленого газу призначили на загальну суму 104,6 млн грн. Середній розмір субсидії на тверде паливо і скраплений газ становить 3557,2 грн.

На кінець минулого опалювального сезону житлову субсидію отримувало 172,7 тис. домогосподарств – 36,4% домогосподарств області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою 10:00 Понад 1,6 млрд грн виділила держава на фінансування партій за останні два роки 09:41 920 окупантів ліквідовані протягом доби 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 16 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 16 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera 15:42 Захворюваність на грип і ковід зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 10% 15:40 У Житомирі прибрали зелені зони та громадські простори photo_camera 15:39 Очільника природного заповідника «Древлянський» викрили на «кришуванні» незаконних порубок у забруднених радіонуклідами лісах 15:20 27-річний киянин загинув у ДТП на Звягельщині 15:00 12 років за гратами: вирок 17-річному парубку, який безпричинно задушив односельчанку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up