Фантастичні суми: житомиряни масово скаржаться, що за світло нараховано на 200-500 гривень більше

Фантастичні суми: житомиряни масово скаржаться, що за світло нараховано на 200-500 гривень більше

У Житомирі люди масово скаржаться на обленерго, яке нарахувало в платіжках значно вищі суми для оплати, аніж показано на лічильнику.

У мережі Фейсбук один за одним житомиряни публікують фото своїх лічильників та квитанцій, де сума до оплати більша на 200-500 гривень, ніж зазвичай. Самі ж вони зазначають, що складається таке враження, що допоки кожен не почне викладати фото своєї квитанції, обдурювати в «Житомиробленерго» не припинять.

«400 кВт за місяць нарахували. Показники зовсім не сходяться», – пише Леся Хилинська.

«Я не жила у своїй квартирі 5 місяців. Електрикою не користувалася. Але за квітень мені прийшов рахунок на 57 гривень. Платити не буду», – скаржиться місцева жителька Лариса Вермінська.

Відео дня

«Читаю вже 3 дні про ці платіжки і думаю, як так, а сьогодні свою отримала +180, я в шоці…», – додає Олена Вознюк.

«У нас платіжка замість 300 грн прийшла 900 грн, бо їм там важко подивитися, що за минулий місяць вже сплачено», – обурюється Ірина Семенюк.

«У мене за червень (ми не вдома) прийшло 600 кВт. Вони там що, подуріли?» – пише Віта Никифорова.

І це лише маленький відсоток скарг. Деякі пишуть про те, що стикалися з такими сумами і раніше, зверталися в РЕС, проте нічого не змінилося. Показники переважна більшість вносить вчасно, проте це не змінює того факту, що містяни отримують квитанції з цифрами значно більшими, аніж є насправді.

Телефонуємо в «Житомиробленерго». Додзвонитися – неможливо. 15 хвилин на телефоні, і нас спрямовують з кол-центру до відділу, котрий займається розрахунками. Проте там нас чекає тиша. Слухавку навіть не збираються підіймати, і ми дуже сумніваємося, що це через високу зайнятість. 

Шукаємо далі… Номер Житомирського РЕС. Телефонуємо і… бінго! Нас спрямовують до відділу, що займається розрахунками для побутових споживачів. Там нам пояснюють, що квитанції, де показники відрізняються від показників на лічильнику, отримують ті, хто не передавали показники станом на 1 число:

«Це в основному споживачі, які не передавали показники на кінець місяця. Вони могли передавати показники станом на 24-25 число, але не на 1 число. Якби були на 1 число, то розраховано було б згідно з цими показниками. Там, де у людей по 100-200 кВт додаткових нараховано, то це люди, які взагалі не передавали показники.

Якщо людина звернулася на РЕМ, ми ж одразу скорегували по тих показниках, які є в них на лічильниках. Якби вони передавали показники на 1 число, через кол-центр чи через інтернет, вони були б зафіксовані, оброблені, правильно передані ними, і там не було б жодних невідповідностей», – розповідає заступник начальника Олександр Макарчук.

Валерія Наумова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (6)
  • Людмила Куликовская

    Шановний Олександр Макарчук показники лічильника вчасно передаються через особистий кабінет, але показники постійно завищені, не потрібно брехати що все гаразд.
  • Нина Сиреневая

    Сайт,например,не работает до 28 числа.Написано,что передать показания можно 2 дня до конца месяца.Но,когда вносишь показания-после 5 числа пишут-вiдхiлено, и стоят показания с"потолка"-как всегда на 30-40 больше 100 кВт/час.
  • Петя Хабазня

    Тільки можна передати чомусь тільки до завершення місяця, і то покази різняться з платіжкою, а ще кажуть що можна не передавати - вони покази зникають самостійно.
  • Людмила Камерон

    Споживачі зобов'язані самостійно передавати покази лічильника, тоді не буде таких випадків, а будуть  в базу внесені тідо рахунків будуть потрапляти цифри, які зазначив споживач станом на 1 число.Порядок здійснення зняття та передачі даних про фактичні покази засобу обліку електричної енергії для побутових споживачів встановлюються Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 312 (з урахуванням внесених постановою НКРЕКП від 18.07.2019 № 1525 змін), та Кодексом комерційного обліку електричної енергії, затвердженим постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 311.
    Тобто, споживач електричної енергії, що є побутовим, зобов'язаний щомісяця знімати фактичні показання лічильника електричної енергії та надавати їх!

    Оксана reply Людмила Камерон

    Тільки от показники подаються через електронний кабінет в строки які там вказані. А обленерго присилає показникі які забажає

    Оксана reply Людмила Камерон

    Тільки от показники подаються через електронний кабінет в строки які там вказані. А обленерго присилає показникі які забажає
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up