"Доступні ліки" українці побачать не раніше квітня

"Доступні ліки" українці побачать не раніше квітня

Уряд вирішив не поспішати зі стартом програми "Доступні ліки", яка мала розпочатися 1 лютого. Про перенесення дати попросили фармацевтичні компанії.

Програма "Доступні ліки" мала ввести обмеження на вартість препаратів, яку виставляють фармацевтичні компанії. Передусім йшлося про ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми.

Про рішення Кабінету міністрів повідомляє МОЗ.

Перенести початок запуску програми попросили фармацевтичні компанії.

Відео дня

"Деякі виробники погодилися на зниження цін і вже почали цю практику. Однак напередодні запровадження референтних цін на ліки частина представників фармацевтичної індустрії висловили занепокоєння, що для належного виконання зазначеного регулювання їм потрібний триваліший перехідний період для реалізації залишку лікарських засобів, на які поширюється регулювання цін", - кажуть у МОЗ.

Заплановано, що після впровадження програми "Доступні ліки" ціни на медпрепарати буде знижено до рівня цін Польщі, Угорщини, Словаччини, Чехії, Латвії.

"Кабінет Міністрів України ухвалив рішення внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 9 листопада 2016 р. № 862 "Про державне регулювання цін на лікарські засоби" та відтермінувати початок її реалізації до 1 квітня 2017 року. Таким чином реферування цін ввійде в дію одночасно з програмою відшкодування вартості лікарських засобів, передбаченою Постановою Кабінету Міністрів України від 9 листопада 2016 р. № 863 "Про запровадження відшкодування вартості лікарських засобів". Одночасне запровадження згаданих програм підсилить позитивну дію кожної з них", - повідомили у відомстві.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up