До початку опалювального сезону субсидіанти мають визначитись, у який спосіб отримуватимуть монетизовані пільги

До початку опалювального сезону субсидіанти мають визначитись, у який спосіб отримуватимуть монетизовані пільги

Про це інформує департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА.

Так відповідно до затвердженого Порядку і надалі паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова. Проте до початку опалювального сезону отримувачі пільг мають обрати спосіб, яким їм краще отримувати монетизовану субсидію.

Зокрема, пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматизованому режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк.

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення щомісяця формуватимуть реєстри для виплати пільг і передаватимуть їх до Мінсоцполітики. Після чого Міністерство, опрацювавши отримані реєстри, надсилатиме їх до АТ «Ощадбанк» та переказуватиме зазначеному банку кошти для виплати монетизованих пільг.

Відео дня

АТ «Ощадбанк» щомісяця інформуватиме пільговиків SMS-повідомленням про надходження коштів від держави, їх використання та залишок. Цей механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності тих категорій громадян, які мають право на пільгу і не хочуть витрачати сили й час на оплату житлово-комунальних послуг.

Водночас, за заявою пільговика, поданою структурному підрозділу з питань соціального захисту населення до початку опалювального сезону (15 жовтня) або до початку неопалювального сезону (15 травня), у якій зазначаються необхідні виплатні реквізити, виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі. Таким особам кошти надходитимуть на їх особисті рахунки в АТ «Ощадбанк»або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”. У такому випадку пільговики зможуть зняти кошти з власного рахунку у будь-який зручний часта самостійно щомісяця розраховуватись за комунальні послуги.

При заощадливому відношенні до користування житлово-комунальними послугами пільговик зможе економити та залишати частинку грошей собі.

Звертаємо увагу, що до початку опалювального сезону (з 1 до 15 жовтня) одержувачі пільг мають визначитись, у який спосіб їм краще отримувати монетизовані пільги.

Якщо залишилися запитання, звертайтеся до департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації або телефонуйте за контактним номером 47-47-83.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up