Депутату облради Развадовському донька подарувала мільйони гривень

Депутату облради Развадовському донька подарувала мільйони гривень

Колишній нардеп від Житомирської області Віктор Развадовський отримав від доньки Маргарити подарунок – 5,3 мільйона гривень готівкою.

Згідно з оприлюдненим увечері 3 вересня 2021 року повідомленням про суттєві зміни у майновому стані, колишній нардеп, а нині голова фракції партії «За майбутнє» в Житомирській облраді Віктор Развадовський отримав у подарунок грошові кошти на суму 5 млн 340 тис. грн від Развадовської Маргарити Вікторівни. Також відомо, що депутат сплатив податок з доходу фізичної особи відповідно до договору дарування грошових коштів – 53 тис. 400 грн.

У житомирських ЗМІ звертають увагу на те, що Маргарита Развадовська разом із чоловіком Сергієм Лопатюком володіє ТОВ «База механізації 13093». У травні 2018 року на їхнє ім’я було також зареєстровано громадську організацію «Всеукраїнська асоціація кізомби». Маргарита Развадовська професійно займається танцями і має творчий псевдонім Rita Ravado. У соціальній мережі «Фейсбук» є сторінка Ravado Studio з оголошеннями про проведення танцювальних фестивалів і набір у групи танцю.

На сайті НАЗК зазначено, що за 2020 рік Віктор Развадовський отримав 465 тис. 079 грн пенсії, задекларовані готівкові кошти – 565 тис. доларів, 140 тис. євро, 800 тис. гривень. 

Відео дня

На початку цього року, 7 квітня 2021 року, депутат оприлюднив повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, згідно з яким рішенням суду ним отримано відшкодування у 589 804 грн від Головного управління Пенсійного фонду м. Києва.

У повідомленні про суттєві зміни у майновому стані від 15 травня 2021 року Віктор Развадовський вказує про продаж 12 травня 2021 рухомого майна на суму 5 800 000 грн громадянину Маселкову Артему Вікторовичу. Наступного дня, 13 травня, депутат придбав новий люксовий автомобіль BMW G12 M760Li 2021 року випуску за 4 378 918 грн, сплативши за нього лише 182 455 грн податку.

Перед цим в оприлюдненій 2 березня 2018 р. декларації зазначено, що тодішній народний депутат-мажоритарник від Житомирської області (Чуднівський округ № 67) Віктор Развадовський за 2017 рік купив квартиру у Києві майже за 6 млн грн та три автомобілі.

Нагадуємо, що НАЗК у липні 2021 року почало перевірку низки декларацій, серед яких також була зазначена декларація депутата Житомирської облради Віктора Развадовського за 2020 рік, бо автоматизований аналіз виявив високий рівень ризиків. Нині на сайті НАЗК зазначено, що декларація все ще перебуває в стані перевірки.

У зв’язку з тим, що наше видання було єдиним ЗМІ, яке оприлюднило повну інформація про результати попередньої перевірки НАЗК його декларації, Віктор Развадовський подав позов до суду з вимогою сплатити йому моральну шкоду. Житомирський апеляційній суд повністю відхилив позов екснардепа, і видання «20 хвилин Житомир» вказану судову справу виграло. 

Варто додати, що продовжуються ще два судових провадження за позовами Віктора Развадовського до видання. По одному з цих позовів Житомирський районний суд також відхилив доводи адвокатів Развадовського і прийняв рішення на користь газети. Щодо другої справи – на вимогу адвокатів екснардепа суддя взяв самовідвід, і розгляд справи далі затягується.

Руслан Мороз

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up