Житомирські «автогерої»: порушники ПДР за тиждень

Житомирські «автогерої»: порушники ПДР за тиждень

Гуляючи Житомиром, часто можна спостерігати картину, як авто припарковане не за правилами, водії повертають, не вмикаючи покажчика повороту, виконують розворот, де їм заманеться, або не дотримуються елементарних правил дорожнього руху.

Журналісти «20 хвилин» зібрали з соцмережі Facebook найбільш кричущі випадки порушень правил житомирськими водіями. Місто має знати своїх «героїв».

  • «Гроза велосипедистів»

Є водії, які не сприймають серйозно інші транспортні засоби, окрім свого авто. Я говорю зараз про велосипеди, мотоцикли, скутери, самокати, яких у нашому місці зараз побільшало.

Відео дня

Водій цього авто, що на першому фото, припаркувався прямо перед знаком, який забороняє паркування авто, на місці велопарковки, тим самим не давши водіям велосипедів можливості припаркувати свої ровери. 

Можливо, у водія дитяча травма, пов’язана з велосипедами? Чи він дуже хотів у дитинстві велик, а батьки йому його не купили, і тепер вже у дорослому віці чоловік мстить усім велосипедистам. Це як у мультику «Простоквашино»: «Чому я такий злий був? У мене просто велосипеда не було», – говорив листоноша Пєчкін.

У коментарях до фото житомирські водії одразу почали давати цінні поради, як провчити горе-водія.

«Там так постійно паркуються, тому я чіпляюсь до стовпа при вході. Треба велопарковку обмежувати стовпчиками, якщо що. Оскільки таке місце у Житомирі далеко не одне, ще, наприклад, велопарковка при АТБ на нижній Польовій, там теж часто носом машини на парковку заїжджають, і тільки два паркомісця відділені підвищенням», – коментує Павло Мокрицький.

«На капот поставить велик, в лобовуху воткнуть... пару раз коцнуть машину, и передумает так ставить», – ділиться радикальним методом користувач з ніком Sergio Berluskoni.

 «А что, ни у кого нет маленького ножика в кармане?» – ще одна порада від Олега Остапенко.

 «Немає слів… Де можна купити наклейку "автобидло Житомир", щоб можна було клеїти таким воділам на лобовуху? Можливо, задумаються наші воділи», – продовжує рейтинг порад Микола Лемешик.

  • На Теслі можна

Саме так написали у коментарі під цим фото. Досить часто можна стикнутись з тим, що водіїв починають вигороджувати через «елітні» авто, «блатні» номерні знаки. Склалась думка, що якщо водій їздить на такому автомобілі, він може порушувати і йому нічого за це не буде.

«А на "Хмільниках" що робиться?» – пише Vadym Brutskyy

  «Навпроти парковка», – зауважила Людмила Пастовенська.

«Став, як хотів. Хто йому заборонить? Хіба він один такий? Парковки для "лохов"», – написав Vasil Derevlyaniy

 «Теслі можна», – прокоментував Bogdan Victorov.

  • Всі ми не без гріха

І навіть патрульна поліція у Житомирі може собі дозволити інколи порушити ПДР, вони ж такі самі водії, як і всі інші. Поліціянти на цьому фото припаркувались на місці, передбаченому для людей з інвалідністю. Якщо це був терміновий виклик, поліцейські мали увімкнути проблискові маячки, які б цей факт підтверджували.

«Молодці, беруть на службу людей, незважаючи на інвалідність!» – жартує Тоха Тошкин.

«Якщо виклик терміновий, мали працювати проблискові маячки. Судячи з фото, патрульні просто порушили правила паркування!» – зазначає користувач з ніком Кот Бармаглот.

  • Неоднозначна ситуація

У коментарях під цим фото думки водіїв розділись: одні – засуджують водія за таку манеру паркуватись, інші – виправдовують. 

«Там возле Глобала днём места для парковки куча. Там и самолёт может припарковаться. В чём проблема?» – прокоментувала Інесса Алмазова.

«Було б прикольно, якби фура заїхала і так стала на місць з 10-12, і тут зразу: "а як же йому паркуватися, він що, повинен був всю дорогу перегородити?". Так от, якщо твій автомобіль не вписується в розмітку стоянки, то, можливо, не потрібно туди заїжджати?» – зауважив Volodymyr Smolkin.

«Машина большая, нормально поставил, это лучше, чем всем дорогу перекрыть», – пише Ярослав Светенок.

«Автор не водитель», – дійшов висновку Василь Конончук.

Зрештою, будемо мати надію, що всім «героям» сьогоднішньої рубрики прийдуть «листи щастя» у вигляді штрафів за неправильно припарковані автомобілі та порушення правил дорожнього руху. А інших водіїв це змотивує навіть не думати про можливість порушити ПДР.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Миша Люшненко

    Все залеплено рекламой
  • Svyatoslav Korobko

    Поліція нічого непорушила.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up