Вартість проїзду по-новому

Вартість проїзду по-новому

Декілька місяців тому я попереджав про те, що міська влада буде піднімати вартість проїзду.

Майже рік тривали суди щодо незаконно встановлених часових обмежень пільгового проїзду в маршрутках, і вже тоді, на початку 2018 року, представники міської ради «анонсували», що вартість проїзду в маршрутках буде по 7 гривень.

Майже через рік вже «транспортні» фахівці міської ради анонсують нові тарифи. Міська влада планує збільшити вартість проїзду з 1 травня у тролейбусах до 5 грн, у маршрутках – до 7 грн. Другий етап планується з 1 липня: 6 грн та 8 грн відповідно. Вартість проїзду при безготівковій оплаті або картою житомирянина буде нижчою на 2-3 грн. На мою думку, всі ці нововведення чекає та ж історія, що і попередні покращення, коли запроваджувалися валідатори, штрафи, пільговий проїзд. Для того, щоб люди менше обурювалися, разом зі збільшенням вартості проїзду лунають обіцянки про зміни та покращення, про які за декілька місяців забувають та які поступово відміняють.

Можливо, цього разу все буде по-новому, і ситуація у сфері громадських перевезень дійсно покращиться зі збільшенням тарифу, але особисто я в це мало вірю. При збільшенні вартості проїзду з 5 до 7 або 8 грн послуги, що надавалися за 3 грн та наразі надаються за 5 грн, залишаться тими ж. Ніхто не буде оновлювати транспортні засоби. Це також стосується водіїв та їхнього ставлення до пасажирів – воно залишиться незмінним. Міська рада в особі конкретних працівників управління транспорту надалі підігруватиме перевізникам. Історія зі штрафами закінчуватиметься неправильно складеними актами про порушення, відмовою перевізників їх сплачувати та програшами судів міською радою. Ситуації з перевезенням пільговиків та виконанням графіків руху у вечірній час також не зміняться. Виникає резонне запитання: для чого піднімати вартість проїзду, якщо, скоріше за все, усе залишиться без змін, і чим обґрунтовані нові тарифи? Міська рада та перевізники в унісон кажуть і будуть казати, що збільшилися витрати і ціна є економічно обґрунтованою. Знаючи, як перевізники обґрунтовують ціну, не здивуюся, що окремі з них своїми розрахунками зможуть обґрунтувати ціну і в 30 грн. Певні чиновники міської ради також ці цифри зможуть підвердити. Навіть при тому, що ціни на пальне та запчастини не змінилися.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (20)
  • Serhii Holovan

    Вы вместо того что б проезд поднимали, лучше б ети гробовозы поменяли на нормальные маршрутки!!! А то платишь, платишь а толку то?? То человек выпадет из дверей, то колесо отвалилось!!!

    Ирина Безкоровайна reply Serhii Holovan

    Це бля точно....
  • Татьяна Гогуненко

    Нужно бастовать!!! И не допустить этой цены!!! Пусть Влада наша поездит в транспорте города а не на машинах ,да с кучей охраны!!! И пусть живут и платят на минималку !!!! Мы на них работаем,платим налоги!!! А они жируют и бесяться!!! И нас за людей несчитают!!!
  • Татьяна Гогуненко

    Да сколько можна уже издеваться над людьми? А я не согласна столько платить!!! Прежде всего это дорого,и не все имеют зарплату достойную!!!! Сколько людей сейчас работают на минималку!!! У них есть дети,нужно платить эти сумасшедшие коммуналки,не считая всего остального!!!!
    Сколько можна уже давить и душить и унижать людей!!!?????
    Я не понимаю одного??? Карта Житомирянина.Люди мы живём все в Украине!!! Так почему нас делят на подгруппы городов???? Мы разве не одинаковые люди во всей Украине?!!!! Зачем такое делать?! Если человек приедить с другого города или села,почему разница должна быть в цене ???? Куда мы катимся???? В Советском союзе была цена одинаковой везде на проезд ,и нас не делили на города и села!!!! Так почему сейчас нас делят??? К примеру!!! Разве человек живущий в Киеве и в Житомире не одинаковы???? Что это? Как это назвать???
  • Tanya Gutnik

    Смішно читати коментарі))) так може піднімемо всі дупи і підемо до тієї міської ради і будемо щось там роботи і казати. А не в фейсбуці!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up