У Житомирі збудують ще одну тролейбусну лінію

У Житомирі збудують ще одну тролейбусну лінію

Наразі Житомирське трамвайно-тролейбусне управління працює над проектом будівництва нової лінії по вулиці Промисловій.

 

На виготовлення проектно-кошторисної доументації ТТУ необхідно 200 тис. грн, на будівництво тролейбусної лінії на Промисловій – 4 млн 100 тис. грн. Проект щодо внесення змін до фінансового плану ТТУ підтримали на черговому засіданні виконкому.

За словами заступника міського голови Дмитра Ткачука, будівництво тролейбусної лінії на вулиці Промисловій потрібне тому, що у цьому районі знаходиться більше 15 підприємств, на яких працюють більше 4,5 тисяч працівників.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ЗАЗ у Житомирі на Automoto.ua.

«І це лише ті підприємства, які юридично зареєстровані. А ще є безліч дрібних підприємцв, які орендують склади та невеликі площі. Мова йде про 4,5 тис. працюючого населення. Це платники за проїзд. Тому розглядаючи питання розширення комунальної мережі, ми зупинились саме на цьому варіанті», - зазначив Дмитро Ткачук.

Відео дня

Втім не усіх членів виконкому така ідея задовільнила, свої зауваження висловив Руслан Годований.

«Чи є вже якісь домовленості з підприємствами, які працюють в цьому районі? Чи вийде так, що ми побудуємо лінію, а вони як возили людей своїми автобусами, так і будуть возити? Хто тоді нестиме відповідальність?», - сказав Руслан Годований.

Своєю чергою заступник міського голови Дмитро Ткачук повідомив, що ризики є завжди, але людям все пояснять, ніхто не залишиться осторонь.

«Якраз сьогодні ми говоритимемо про це із компаніями. А говорячи про пасажира, буде він там чи ні, як приклад, можна подивитися по маршрутках, які туди їздять: вони постійно перевантажені», - наголосив Дмитро Ткачук.

Також міський голова Сергій Сухомлин відзначив, що після впровадження електроного квитка та зростання вартості проїзду, виручка ТТУ зросла вдвічі.

«Ще рік тому виручка в день ТТУ складала 87-92 тис. грн. Зараз після введення електронного квитка та після підвищення вартості проїзду лише у понеділок виручка в ТТУ склала 174 тис. грн, а це вдвічі більше. Ми говорили, що ці кошти підуть  на підняття зарплати водіям. Так воно і буде, ми послідовно виконуємо свої обіцянки. Тепер середня зарплата водія складатиме 8-9 тис. грн», - сказав Сергій Сухомлин.
Зрештою,  Житомирський виконком підтримав будівництво тролейбусної лінії на Промисловій, але за умови, що Дмитро Ткачук на наступне засідання виконкому підготує розрахунки орієнтованого пасажиропотоку.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Игорь Зябов

    Що це в загалі https://www.facebook.com/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up