У Житомирі розпочали активну роботу інспектори з паркування та нарешті визначились з місцями для паркінгу

У Житомирі розпочали активну роботу інспектори з паркування та нарешті визначились з місцями для паркінгу

У Житомирі з червня почали працювати інспектори з паркування, та влада визначила 14 земельних ділянок, де будуть платні парковки з паркоматами.

Інспектори з паркування

У перший день своєї роботи інспектори виявили 440 порушень. Спочатку вони працювали у тестовому режимі й попереджали про порушення. 

Вже наступного дня, 2 червня, житомирських муніципальних інспекторів із паркування уповноважили накладати штрафи на порушників правил паркування. Відповідне рішення було ухвалене під час засідання виконкому міської ради. Після ухвалення рішення про початок накладання штрафів процес надання штрафу відбуватиметься майже в автоматичному режимі – інспектори фотографуватимуть припарковані авто і залишатимуть повідомлення про порушення.

Зупинка чи стоянка, що створює перешкоду дорожнього руху або загрозу безпеці руху, обійдеться порушнику у 680 грн. Паркування в межах дії знаків 3.34 або 3.35 «Стоянка/зупинка заборонена» – штраф 340 грн.

Відео дня

Проте поки адміністративні стягнення на водіїв-порушників не накладатимуть, лише попереджатимуть порушників та проводитимуть роз'яснювальну роботу.

Нині у штаті муніципальної інспекції 4 інспектори з паркування. У муніципальній інспекції зазначають, що насамперед вони відпрацьовуватимуть найбільш завантажені вулиці міста – центр та території міських ринків.

Щоб покращити ситуацію з паркуванням та розвантажити вулиці міста від неправильно припаркованих транспортних засобів, першочергово інспектори патрулюють там, де спостерігається суттєве ускладнення руху транспорту та пішоходів – на майдані Житній ринок, вулицях Івана Кочерги, Старому бульварі, Великій Бердичівській, Театральній, Бориса Тена, Лятошинського, Фещенка-Чопівського.

Варто зауважити, що на території Житнього ринку ситуація з припаркованими не за правилами автівками одна з найгірших у місті. Лише на перехресті Лятошинського та Небесної Сотні стоїть майже з десяток автівок, які припарковані на перехресті або на пішохідних переходах. 

Житомиряни з недовірою поставились до роботи інспекторів, ось що вони пишуть в коментарях у мережі Facebook:

 «Коли будуть евакуатори, кількість порушників зменшиться, а штраф – то ніщо порівняно з пошуком свого авто», – коментує Ivan Danch.

«Интересно, инспекторов ознакомили с номерами, авто которых нельзя штрафовать?» – жартує Віктор Капітанюк.

 «Теперь нужен гражданский контроль инспекторов. Желательно с камерами», – пропонує Sergei Zhiganov.

 «Ще зранку інспекторів було видно, а потім вони ніби щезли», – пише Віктор Слідзевській.

 «Где они появились? Кто их видел? В понедельник полно машин стояло и на тротуарах, напротив мэрии, и возле мэрии – и тишина! А почему? А потому, что это же машины депутатов. Вот потому и результат ноль! В Житомире полиции нет! Может, 20% нормальных, а остальные выезжают на охоту, за бабками. Исхожу из того, что порядка нет, как и не было!» – висловив свою думку Олег Керимов.

 «Цікаво, коли штрафи будуть платити і як стягувати з тих, хто не хоче платити?» – запитує користувач з ніком Verny Gora.

На це йому Danana Craft відповідає: «В стандартной форме, если не оплатил штраф, растёт пеня и накладывается арест на имущество, когда хозяин захочет продать имущество, он не сможет, пока не оплатит штраф.

В програме "Дія" есть специальный раздел – штрафи за порушення, там сразу же можно оплатить. А также оплатить можно через кассу банка».

Місця для паркінгу

Депутати Житомирської міської ради збираються затвердити перелік земельних ділянок, де будуть платні парковки.

2 червня відповідний проєкт рішення сесії був оприлюднений на сайті міської ради.

«Внести зміни у додаток 3 до рішення міської ради від 03.03.2011 № 61 «Про встановлення податків та зборів на території м. Житомира відповідно до Податкового кодексу України» (зі змінами), а саме затвердити перелік спеціальних ділянок, відведених для організації та впровадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, у новій редакції згідно з додатком», – йдеться у проєкті рішення.

Цей проєкт рішення передбачає 14 ділянок, які матимуть відповідні дорожні знаки, розмітку, паркувальні автомати або платіжні пристрої та/або відповідні інформаційні знаки.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Олег Малиновский

    Уже припарковался,составили протокол,за парковку во втором ряду!
  • Валентин Полищук

    Так вот !!! В первую очередь пусть инспекторы штрафуют тех владельцев иномарок ,которые в наглую паркуются на парковочных местах ДЛЯ ИНВАЛИДОВ !!!🤔👊Спецом буду парковаться напротив этих занятых мест парковки !!!😎👍

    Валерий Жмуцкий reply Валентин Полищук

    Валентин Полищук
  • Volkin Volkin

    определение мест для платных стоянок это привычная функция местных властей. Наконец и у нас начали работать.

    Предложение - всех 4 инспекторов посадить в кабину одной машины-эвакуатора.  Оплата штрафа только на площадке во время отбора машины...  Кроме денег, люди ценят своё время ...    

    И начать надо бы с машин возле зданий облэнерго и зданий "клоаки полицейского разума"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up