У Житомирі подорожчав проїзд: де і скільки платити та як зекономити

У Житомирі подорожчав проїзд: де і скільки платити та як зекономити

10 січня вартість проїзду у громадському транспорті Житомира було підвищено.

Про особливості нових тарифів, можливість зекономити на проїзді, а також про ревізію громадського транспорту від журналістів «20 хвилин» – усе по порядку.

Особливості нових тарифів

Більшість вже мали змогу ознайомитися з проєктом рішення про підняття вартості проїзду в громадському транспорті, який прийняли під час засідання виконавчого комітету 5 грудня, проте розберемося у нових тарифах іще раз.

Вартість проїзду в маршрутках:

Відео дня

Вартість проїзду в комунальному транспорті:

Тобто тут маємо можливість економії у разі оплати безготівково, а також «картою житомирянина». Вартість проїзду відрізняється лише для пільгових категорій – вони сплачують 3 гривні або мають можливість безоплатного проїзду.

Як їздитимуть пільговики:

Як зекономити?

Єдиними варіантами економії під час користування громадського транспорту залишається безготівкова оплата або оплата «картою житомирянина». Так можна платити за проїзд на 1 гривню менше. 

Проте є ще один доволі справедливий варіант. У разі, якщо у водія немає валідатора, або він є, але не працює, ви маєте право заплатити 3 гривні за проїзд. Також керманич повинен видати вам квиток з валідатора. Якщо водій не вміє користуватися валідатором і робить з вас дурня, даючи квитки старого формату, ви маєте право вимагати видати квиток з валідатора. У разі, якщо вам відмовляються видавати квиток – ви маєте право заплатити лише 3 гривні. 

Ревізія

Журналісти редакції «20 хвилин» перевірили виконання перевізниками умов підвищення тарифів. Ми скористалися маршруткою №25, №23 та тролейбусом №3. 

Перевізник Тетяна Іваницька, яка тримає маршрут №25 та №8 у Житомирі, валідатор у транспорті поставила, проте квитки керманич у 25-й маршрутці не видає. Водій-гуморист вигукував: «Сьогодні акція – проїзд по 7 гривень», також біля нього висів абсолютно незрозумілий напис від руки на папері «7 гривень – Сергій Сухомлин». 

У маршрутці №23, перевізником якої є Олег Добровінський, водій видавав квиток з валідатора, був чемним та спокійним. Коли пасажирка запитала: «Проїзд по 7 гривень?», він ввічливо відповів: «Так, відсьогодні вартість проїзду 7 гривень. Якщо оплачуєте карткою, то буде 6». 

У тролейбусі №3 також не було ніяких проблем з оплатою проїзду. Пасажирів попереджали про підвищення вартості проїзду та видавали квитки. Валідатори працювали.

Проте скарги від житомирян були, зокрема, на маршрутки №110, №8, №4, №58, №30, тролейбус №1Б та трамвай.

«Ось вам і підняття цін на проїзд. 110 маршрут, валідатор є, але навіть не включений, водій бере з усіх по 7 грн. На моє зауваження, чому не працює валідатор, спробував його включити і не вийшло, на що відверто відповів, що не знає, як з ним взагалі обходитись. Запропонував білетик (колишні у пачках надруковані) але 4 грн не повернув. Пізніше їхала у 30... валідатор валяється навіть не увімкнений…», – написала користувачка соцмережі Аріна Вікторовна. 

У коментарях під її публікацією інші містяни пишуть про свій досвід користування громадським транспортом.

«На 8 маршруті те саме, так ще чекав 40 хвилин, 2 машини не було на графіках», – пише Ігор Соколюк.

«Теж саме у 58», – коментує Тетяна Можаровська.

«Тролейбус 1Б. На середніх дверях взагалі не було валідатора, на задніх тільки для проїзних. Кондуктор декілька разів приклала мою банківську карту (карта робоча, кошти на ній є), зітхнула і все ... Я їй кажу: ось вам 3 грн (якщо валідатора немає або він не працює), дайте мені талон, а вона каже, що не знає комбінацію на вибивання талона на 3 грн», – розповідає Назар Горжинський.

Що кажуть у міськраді?

Ми зв’язалися із заступником міського голови Олександром Шевчуком та дізналися, що робити у разі проблем з оплатою за проїзд, чи має водій видавати квиток та скільки коштуватиме проїзд, якщо в маршрутці немає валідатора.

Висновок

Отже, сподіваємося, що найближчим часом система працюватиме досконало, а якість проїзду покращиться. Поки можемо зустрічати непоодинокі випадки проблем з оплатою проїзду та невдоволення житомирян. За тим, як розвиватиметься дана тема, ми будемо слідкувати.

 

Валерія Наумова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (11)
  • Інна

    Добрий день,підскажіть будь ласка куди звертатися коли не працював валідатор,а пізніше з рахунку списало грошей на 15 поїздок.Буду вдячна:)
  • Nikolày Doroftey

    Все газеты как дурачки ходят друг за другом и пишут одно и тоже, почему никто из них не пойдет к мэру и не спросит, а с какой стати подорожал проезд, или что то после этого изменилось к лучшему? А летом будет по10, опять никто не спросит?
  • Валик Карпов

    Валидатор должен по мимо билета ещё и валидол выдавать, так как проезд в общественном транспорте трезвым и без валидола не возможен...
  • Рибачок Людмила

    16-го числа ехала вечером в маршрутке  11. Водитель билетов не давал.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up