У Житомирі планують створити модель міської маршрутної мережі

У Житомирі планують створити модель міської маршрутної мережі

За рік-два планується вивчити пасажиропотік у місті та доцільність введення нових та залишення старих маршрутів.

Рішення було прийнято під час засідання виконавчого комітету в середу, 4 серпня.

Начальник управління транспорту і зв’язку Констянтин Підпкровний розповів, що нова мережа буде враховувати всі пріоритети електротранспорту і нарешті поставиться крапка у питанні, які саме маршрути і як часто мають курсувати містом, враховуючи населення.

«Концептуальний документ у нас прийнято, це план сталої мобільності, у якому визначено ряд пріоритетів, у тому числі, один із них - це посилення ролі громадського транспорту у місті Житомирі. В рамках плану сталої мобільності передбачена розробка комплексної схеми організації руху громадського транспорту в Житомирі. Ми з цим документом працюємо, пройшли два етапи, підготували технічне завдання на замовлення комплексної схеми, попрацювали з проєктними організаціями. 

Відео дня

Ми зараз готові протягом тижня – максимум двох оголошувати конкурсні процедури по відбору організації, яка буде проводити цю роботу», – зазначив Костянтин Підпокровний.

Діюча мережа транспорту в Житомирі була затверджена у 2015 році і на сьогодні вона на 50% не є актуальною. Частинна маршрутів за той час припинили роботу, частина змінили схеми руху, також не всі маршрути є прибутковими.

Підпокровний розповів про етапи роботи: «Ця робота може зайняти від одного року до двох, так як вона дуже містка. Перший етап – це обстеження місцевих пасажиропотоків декількома методами, на наступному етапі проводиться аналіз сучасного стану, формується пропозиція щодо раціональної мережі та розробляються пропозиції для розгляду безпосередньо міською радою та управлінням, подаються проміжні рекомендації. На останньому етапі розробляється модель маршрутної мережі, яка узгоджується з громадою».

Також начальник управління наголосив ,що уже з вересня плануються зміни тролейбусної мережі та її синхронізація з автобусною мережею.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up