Тролейбуси будуть їздити на Мальованку та в Глибочицю

Тролейбуси будуть їздити на Мальованку та в Глибочицю

Житомир планує збудувати нові тролейбусні лінії та придбати автоматичну мийку і запчастини для тролейбусів.

Місто Житомир отримає грант у 2 мільйони євро від Європейського банку реконструкції і розвитку. За ці кошти планують збудувати нові тролейбусні лінії та придбати автоматичну мийку і запчастини для тролейбусів, - інформує пресслужба міськради.

Відповідну угоду підписали 31 липня міський голова Житомира Сергій Сухомлин, в.о. директора трамвайно-тролейбусного управління Максим Манухін та представниця ЄБРР, директорка Департаменту банківської діяльності Групи обслуговування клієнтів, Сюзан Гьоранссон.

«Вкотре наголошую, що розвиток міського електротранспорту є одним з наших пріоритетів і ми крок за кроком рухаємося у цьому напрямку. За останні роки збудували дві нові тролейбусні лінії на Промислову та Маликова, у червні - підписали кредитну угоду з ЄБРР на придбання 49 тролейбусів. Перші машини очікуємо наприкінці року»,  – повідомив міський голова.

Відео дня

Міський голова також подякував європейським партнерам за співпрацю та постійну підтримку міста.

«Я вдячний європейським партнерам за розуміння і сприяння Житомиру. Ми дуже цінуємо вашу підтримку! Європейський банк реконструкції і розвитку - це надійний партнер міста Житомира  і це вже не перша програма, в якій ми працюємо з ЄБРР. Зараз у місті житомиряни бачать, які великі роботи проводяться «Житомиртеплокомуненерго» по заміні комунікацій. І це все завдяки співробітництву з ЄБРР.   Грантова угода на 2 млн. євро -  це великі кошти для міста Житомира, це нові тролейбусні лінії для житомирян, для районів Мальованка та Глибочиця, які не мають сполучення з комунальним електротранспортом. Ще раз дякую ЄБРР за допомогу та увагу до міста Житомира»,  – зазначив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 14 червня міський голова Сергій Сухомлин та заступник директора ЄБРР UA Денис Гайовий підписали договір гарантії по кредиту ЄБРР на закупівлю до 50 нових тролейбусів для Житомира.

Тендер на закупівлю нових тролейбусів для  комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) оголосив у квітні 2019 року.

Як повідомлялося раніше, 8 листопада 2018 року депутати надали дозвіл комунальному підприємству «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» на укладання кредитного договору з Європейським банком реконструкції та розвитку під гарантію Житомирської міської ради.

Договір позики на придбання нових тролейбусів для міста підписали у Києві 29 листопада 2018 року.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (23)
  • Наталія Куркчі

    А на Довжик? Обещали еще в 80-х маршрут и проект готов.
  • Людмила Федорчук

    А коли буде прямий звязок Крошні з Богунією? Добираємось 2 транспортами.Люди в лікарню так добираються теж.
  • Nikola Strukalo

    Будуть будувати бо треба гроші розікрасти.А чому б непустити тролейбусні рейси так як їздили при СРСР.З Богунія комунального тролейбуса до Сінного ринку немає....
  • Таня Войтович

    Краще ще б зробили маршрут по вулиці Вільський шлях. Бо доїхати нереально.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 135 таких викликів щодо домашнього насильства опрацювали бердичівські поліцейські з початку року 12:20 Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі 12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up