Що житомиряни думають про підняття вартості проїзду в громадському транспорті

Що житомиряни думають про підняття вартості проїзду в громадському транспорті

Минулого тижня, 5 грудня, виконавчий комітет Житомирської міської ради погодив підняття вартості проїзду в громадському транспорті.

З 10 січня 2020 року вартість проїзду в комунальному транспорті становитиме 5 грн, безготівково – 4 грн. Вартість проїзду в маршрутках готівкою – 7 грн, безготівково чи «Карткою житомирянина» –  6 грн. 

Журналісти редакції «20 хвилин» вирішили дізнатися у житомирян, чи до вподоби їм такі транспортні зміни.

«Ні. Я проти підняття проїзду, бо для того, щоб піднімати, треба нормальний транспорт зробити, а не сараї на колесах», - зазначає касир Олена, 44 роки.

Відео дня

«Ви бачили стан наших маршруток? Це тільки в Житомирі таке можливо, щоб наглі перевізники ставили собі ціну за проїзд високу, а возили по місту на маршрутках, які ледь дихають», - ділиться студентка Ніна, 19 років.

«Рано чи пізно підняли б. Від цього нікуди не дітися. Так, часто транспорт занедбаний, але є і нормальний – зелені автобуси і нові маршрутки. З часом оновляться», - сподівається медбрат Григорій, 37 років.

«А до скількох хочуть підняти? Боже… Це усі так їздитимуть? Я пенсіонерка, мені хоч би де дали безкоштовно з магазину додому проїхати, дві зупинки. За що такі гроші?», - дивується пенсіонерка Алла Іванівна, 69 років.

«За логікою речей, якщо піднімати вартість проїзду, то треба транспорт зробити комфортним, бо ми платимо не за відстань і кількість зупинок, у нас місто невелике. Ми платимо за комфорт в першу чергу. А коли маршрутка забита, брудна, або коли тобі хамить водій, то про які 7 гривень мова?», - зазначає домогосподарка Дарина, 29 років.

«Це забагато. Це майже 20 гривень, щоб мені доїхати до школи. Ну може і возитимуть школярів по 3 гривні, але я б боявся давати 3, можуть кричати давай більше за проїзд», - розповідає школяр Артур, 11 років.

Як бачимо, житомиряни не дуже задоволені підняттям вартості проїзду у транспорті. Деякі не розуміють, чим обґрунтоване таке підняття, а деякі кажуть, що це неминуче. 

Лера Наумова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (16)
  • Любов Ярош

    В нас на 126 маршруті рівно місяць протримались наші водії, далі знову хамство, нерегулярний графік. Маршрутки зранку переповнені. На кожній зупинці по місту вони чекають по хв 4, а по Тетерівці не встиг зайти вже двері зачиняються. Нажаль ціна не відповідає якості.
  • Аня Рем

    нещодавно буда свідком, як дідусь витягував з маршрутки, яка не обладнана пандусом для інвалідних візків, хлопця без ніг. водій міг би і допомогти, але це не царське діло. пандусів немає, водії неспроможні допомогти, маршрутки розвалюються, їздять як попало, іноді чекаєш годину те корито.. зате як підвищити тарифи — тут як тут.
    що ж.. якщо після підвищення в маршрутці не буде валідатора, тоді можна платити 3 гривні. так було написано? сумніваюся, що у кожній маршрутці буде той валідатор. ща три гривні ще прокататися можна..
  • Александр Журавель

    КЛОУНА ТКАЧУКА В МАРШРУТКУ....УТРОМ...

    Татьяна Сеха reply Александр Журавель

    Александр Журавель з ним на пару сухо млина  ви що не розумієте без мера Ткачук пешка

    Токай Іхто reply Александр Журавель

    сухого і депутатів також барани
  • Людмила Куликовская

    Кому треба ці пасажири головне кармани баблом набити

    Токай Іхто reply Людмила Куликовская

    давайте пенсіонери ваш вихід ідіть в раду та набите пики
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up