Маєш дитину? На таксі не поїдеш!

Маєш дитину? На таксі не поїдеш!

Мова йтиме про нещодавні зміни в українському законодавстві, котрі, починаючи з цього року, категорично забороняють водіям автомобілів перевозити дітей без спеціальних автокрісел.

Поширюється парламентське рішення і на водіїв служб таксі, але, як виявилося, самі вони ще не готові до таких змін.

Нагадаємо, що під час нашого останнього спілкування з пресофіцером патрульної служби  поліції у Житомирській області Ігорем Іванюком було виявлено, що, відповідно до вимог прийнятого парламентом рішення, відмовитися від використання дитячих автокрісел має право виключно комунальний транспорт міста. А ось, приміром, на служби таксі це правило не діє. Їм в  обов`язковому порядку треба закупити дитячі автокрісла. Проте, як виявилося, місцеві таксисти зовсім не готові до такого…

Ми звернулися до трьох найпопулярніших служб таксі (з об`єктивних на те причин, назви служб не буде розголошено – авт.) у м. Житомирі з проханням подати машину з автокріслом, оскільки запланована поїздка з дитиною. 

Відео дня

На жаль, усі оператори в один голос заявили: «Наша служба не має автівок з встановленими дитячими автокріслами. Машину ми вам можемо подати, але автокрісла там не буде», - одностайно заявили у службах.

Проте таку «тенденцію» зміг порушити один-єдиний перевізник - «Пілот». Щоправда, закупівля автокрісел є проблемою самих таксистів, котрі вони мають купувати з власної кишені. Про це нам стало відомо зі слів одного із таксистів вищезгаданої служби. Зауважимо, що така функція не стане безкоштовною для пасажирів такої машини.

«Тариф тоді не буде мінімальним. Треба буде додатково доплачувати за дитяче крісло», - повідомив таксист служби «Пілот».

Насамкінець зазначимо, що замовити машину з дитячим автокріслом можна через додаток «Taxi Pilot 3388» або ж через оператора call-центру.

Ірина Хоцька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (10)
  • Андрей Матвийчук

    невже купити не дороге нове чи в нормальному стані б/у дитяче автокрісло така ВЕЛИЧЕЗНА проблема???!!! та прокурюєте і витрачаєте на пиво за місяць...два більше!!!! а на безпеку власної дитини шкода?
  • Victoria Romanika

    Блін купити 3 Бустера, кинути в багажник. Теж мені проблему знайшли. Захочуть заробити, придбають

    Victoria Romanika reply Victoria Romanika

    Oleg Hesnia приїде інший без доплати. Ринок, конкуренція. Не чули?

    Юлия Сергеевна reply Victoria Romanika

    Oleg Hesnia ,якщо попереджати вартість заздалегіть -так я згодна

    Oleg Hesnia reply Victoria Romanika

    Victoria Romanika добро припустимо я приїду вас забирати з дитиною, і потребую доплатити 15 грн за авто крісло!! ви погодитесь?
  • Алексей Гуменюк

    У службах таксі не має ліцензії,водію зі свого кармана приходиться за неї платити.
  • Віталій Кадіївський

    Реклама таксі пілот
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up