Бабуся-"зачеперша" на тролейбусі – чи станеться так в Житомирі?

Бабуся-"зачеперша" на тролейбусі – чи станеться так в Житомирі?

У Чернівцях бабця вирішила питання соціальної дистанції і осідлала тролейбус ззаду. Щоправда, ненадовго. 

Про це розповідають одразу декілька Телеграм-каналів України.

Після нетривалої подорожі водійка зупинила тролейбус та примусила бабцю, яка їхала «зайцем», злізти. Але зараз постає питання, чи не загрожують такі «радикальні» дії з боку пенсіонерів в Житомирі? Адже знову буде піднято тариф на перевезення в громадському транспорті і не всі містяни зможуть оплачувати свої проїзд.

До того ж, міська влада обіцяла, що всі перевізники облаштують свої автобуси валідаторами. Насправді, в більшості автобусів валідатори або відключені, або несправні, або взагалі відсутні.

Відео дня

Кілька днів тому начальник автобусного парку КП ЖТТУ Роман Мусійчук в соціальній мережі Facebook розмістив пост під назвою «Хронологія підняття вартості проїзду в Житомирі».

"2015 рік - проїзд в маршрутках 2,50 гривні, тролейбус - 1,50.

31 грудня 2015 року в Житомирі вартість проїзду збільшилася з 2,50 гривень до 3,00 гривень в маршрутках, та з 1,50 грн до 2,00 гривень в електротранспорті.

1 червня 2017 року вартість проїзду збільшують до 5,00 гривень в маршрутках та в електротранспорті - 3,00 гривні. 

13 жовтня 2017 року виконавчий комітет знижує вартість проїзду в маршрутках до 4 гривень ( у зв'язку з шантажем перевізників та відмовою перевезення пільгових категорій громадян)

1 грудня 2017 року приймається нове рішення про підвищення проїзду до 5 гривень в маршрутках, але за умови встановлення валідаторів в транспортних засобах.

10 січня 2020 року підвищується вартість проїзду до 7 гривень при оплаті готівкою та 6 гривень банківською карткою в маршрутках та відповідно 5 гривень готівкою та 4 гривні банківською карткою в електротранспорті. 

З 1 серпня 2020 року відбудеться нове підвищення вартості проїзду до 8 гривень при оплаті готівкою та відповідно банківською карткою - 7 гривень, транспортною карткою - 6 гривень в маршрутках, в електротранспорті - готівкою 6 гривень, безготівково - 5 гривень, транспортна картка, або «Картка житомирянина» - 4 гривні.

Як вважаєте, на вашу точку зору, що змінилося в перевезеннях пасажирів з 2015 року, коли вартість була в маршрутках 2,50 та тролейбусах 1,50 по сьогодні, коли вартість 7 гривень в маршрутках та 5 гривень в електротранспорті, а в найближчому майбутньому ще одне здорожчання, звісно окрім вартості?"

Відомий житомирський журналіст та політолог Віктор Радчук прокоментував це наступним чином:

«Питання риторичне. Ситуація на транспорті міста важка, але якою вона може бути, коли «транспортним питанням», «транспортною реформою» бавляться і експериментують вже три-чотири роки. Що насправді люди бачать, то це періодичне підвищення вартості проїзду».

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 135 таких викликів щодо домашнього насильства опрацювали бердичівські поліцейські з початку року 12:20 Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі 12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up