46 % житомирян для пересування містом користуються громадським транспортом

46 % житомирян для пересування містом користуються громадським транспортом

Навіщо Житомиру план з мобільності? Яким чином має розвиватися транспортна система міста? Ці та інші питання обговорили фахівці з представниками влади та громадськості Житомира під час панельної дискусії 20 вересня.

Захід відбувся у рамках Європейського тижня мобільності у Житомирі, - повідомляє прес-служба міськрада.

План сталої міської мобільності– це інструмент планування розвитку міста, що забезпечує врахування потреб та інтересів різних цільових груп та зацікавлених сторін та вимог сьогодення в частині екології, охорони здоров’я, безпеки та комфорту міської мобільності.

Дослідження мобільності Житомира показали, що 46 % житомирян для пересування містом користуються громадським транспортом, 15 % – автомобіль (83,8% водіїв індивідуального  автомобільного транспорту -  чоловіки, а 33% - жінки), 37,8 %  мешканців міста пересуваються пішки і лише 1,3 %  використовують для поїздок велосипед.

Відео дня

За словами міського голови Сергія Сухомлина розробка плану дозволила  дослідити мобільність  мешканців міста, що у подальшому стане передумовою розробки транспортної моделі Житомира.

«Я хочу подякувати GIZ за допомогу місту Житомиру, за нашу спільну роботу над цим проектом. Досліження, які презентує GIZ по місту Житомиру не були для нас несподіванкою. Ми бачили, як працює транспорт у Європі. Наприклад, нещодавно ми були у відряженні у Потсдамі. Там відсоток людей, які користуються велосипедами, виріс до 45%. Дослідження у нас в Житомирі показали, що лише 1,3 % житомирян користуються велосипедами. Завдяки нашим напрацюванням ми вже знаємо, де ми зараз знаходимось і куди необхідно рухатися. На основі цих даних можна робити кроки для поліпшення транспортної інфраструктури і культури пересування у Житомирі, які б наблизили нас до Європи. Адже міська система транспорту має забезпечувати усі потреби наших мешканців»- зазначив Житомирський міський голова.

«Під час розробки  Плану сталої мобільності Житомира, що проходив у рамках  В проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» фахівцями під керівництвом представників консалтингової компанії Dornier та Rupprecht Consult було проаналізовано та сформовано шість основних пріоритетів, серед яких: посилення ролі громадського транспорту, безпека руху, велосипедний рух, розвиток пішохідної інфраструктури, паркувальний простір, зовнішнє сполучення міста», - розповіла Олена Чернишова, головний експерт проекту «Розробка планів сталої міської мобільності міст Житомир і Полтава».

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 135 таких викликів щодо домашнього насильства опрацювали бердичівські поліцейські з початку року 12:20 Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі 12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up