Про що просять житомиряни на сайті електронних петиції міськради

Про що просять житомиряни на сайті електронних петиції міськради

Останнім часом на сайті міськради з’явилося багато нових цікавих пропозиції щодо покращення життя в місті.

Не всі петиції іноді зрозумілі з точки зору здорового глузду, але життя у місті також не стоїть на місці, тому всі пропозиції мають право на життя і повинні розглядатися в певному форматі, якщо, звісно, зміст цих петиції не суперечить діючому законодавству України.

Ми пропонуємо черговий ТОП петицій від житомирян, та при цьому не дивуємось їх креативності. Отже, почнемо з петиції під назвою «Створити електронний реєстр домашніх тварин». Ініціатором її є Андрій Миколайович Григорій. У ній автор пропонує наступне:

«1) органам місцевої влади видати Рішення щодо Правил утримання та поводження з собаками у м. Житомирі, куди включити максимально можливі питання щодо цієї теми ( наприклад: чи можна утримувати собаку чи кота в орендованій квартирі; чи можна заводити тварин у школу і т. ін);

Відео дня

2) заборонити у м. Житомирі утримувати собак, не зареєстрованих належним чином;

3) доручити КП «Центр захисту тварин» створити Реєстр домашніх тварин (який призначений для реєстрації, ідентифікації та обліку домашніх та безпритульних тварин м. Житомира):
А. реєстрація проводиться одноразово і вважається дійсною протягом усього життя тварини;
Б. власники собак, порід, визнаних як потенційно небезпечні, також зобов’язані підтвердити їх адаптованість в умовах міста, шляхом тестування за програмою «собака компаньйон»;
В. для проведення реєстрації власник тварини повинен мати при собі: паспорт, ід. код, документи на тварину;
Г. відмова від реєстрації тягне за собою адміністративну відповідальність за ст.154 КУпАП;

4) зобов’язати місцеві органи Національної поліції виконувати ст. 32 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження»;

5) оскільки власники собак вважають їх членами сім’ї, розробити спільно з УЖГ (управлінням житлового господарства) Порядок так званої «собачої прописки» та внести відповідний коефіцієнт для таких власників у квартплату (тоді не буде бездумного заведення великої кількості тварин, і власник буде відповідальний перед своїм вибором та своїми бажаннями).

Незрозуміло, чи взагалі житомиряни, які пропонують такі речі, орієнтуються на просторах Інтернету, адже частина того, що вимагається, вже є у законодавчих актах. Проблема полягає в тому, що законодавство, як завжди, в Україні не зовсім виконується.

Наступна петиція – «Капітальний ремонт дорожнього покриття». Вона стосується ділянки дороги на в'їзді зі села Скочище в село Ходорків Житомирської області Попільнянського р-ну, яка знаходиться в стані бездоріжжя. Яке відношення Попільнянський район має до міста Житомира, автор петиції не уточнює.

Ще одна петиція має назву «Ліквідувати КП "ІНСПЕКЦІЯ З БЛАГОУСТРОЮ». Ініціатор даної петиції – відомий громадський діяч Владислав Малиновський. Текст електронної петиції: «У зв'язку з невиконанням поставлених завдань директором Юзвінським Ю.К., повною бездіяльністю комунальної установи, що виливається в інформаційне забруднення рекламою та побутово-екологічне забруднення міста відходами, відсутність створених паркомісць, шалену кількість створених МАФів та абсолютно наплювацьке відношення щодо благоустрою міста в цілому, ми, що нижче підписалися під зазначеною петицією, вимагаємо ліквідувати абсолютно нераціональне КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ІНСПЕКЦІЯ З БЛАГОУСТРОЮ М. ЖИТОМИРА" - ЄДРПОУ 20406951».

Таку петицію можуть підтримати досить багато містян, але за умови, що взагалі дізнаються про неї.

Ще у одній петиції зазначається, що майже рік тому на Корбутівці за адресою: вул. Чуднівська (Черняхівського), 133 було встановлено за космічні 200000 грн так названий соціальний ринок. «Вже майже рік від встановлення цього архітектурного чуда немає спокою ні вдень, ні вночі. Це притон алкашів та бомжів, все настільки загажено, що ні про яку торгівлю не може йти й мови, тим більше торгівлю продуктами. Поліція на скарги не реагує, проїжджаючи поряд, ніякої реакції на п’яну бидлоту, антисанітарія, смердота, пляшки, шприци, зверніть увагу, будь ласка, на це питання!» – пише автор електронного звернення.

Остання петиція стосується неякісного водопостачання у м. Житомирі. Це дуже болюче питання, тому однією петицією цього питання не вирішити. Існує програма з модернізації системи водопостачання у місті, яка повинна запрацювати наприкінці наступного року. Так що нам, на жаль, залишається тільки чекати.

Руслан Мороз


 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up