Юрій Юзвинський: «Депутати мають достатньо повноважень для впровадження реальних змін. Головне – бажання працювати»

Юрій Юзвинський: «Депутати мають достатньо повноважень для впровадження реальних змін. Головне – бажання працювати»

Журналісти «20 хвилин» продовжують спілкуватися з депутатами Житомирської міської ради в рамках проекту «Твій місцевий депутат» і дізнаватися про їхні здобутки, які пішли на користь житомирянам.

 

Цього разу ми вели розмову з директором комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м. Житомира», депутатом Житомирської міської ради від політичної партії «Об’єднання «Самопоміч»» Юрієм Юзвинським, котрий поділився своїми враженнями про роботу міської ради та власними досягненнями на посту народного обранця.

«20»: Коли і чому вирішили балотуватись у депутати міської ради?

– Коли я побачив, що у нас у місті процеси відбуваються не так, як це повинно бути, вирішив піти в депутати, щоб щось зробити для мешканців нашого міста. Моя політична кар’єра почалася за півроку до виборів, а саме – у 2015 році.

Відео дня

«20»: Чи не шкодуєте про прийняте рішення?

– Ні, чому ж? За цей час мені вдалося багато зробити для житомирян. У мене багато подяк, люди вдячні і навіть говорили, мовляв, «це єдиний депутат, який щось робив у нашому районі за всі роки незалежності».

«20»: До складу якої комісії ви входите? Які важливі рішення з вашої подачі були підготовлені?

– Я входжу до складу постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста. Загалом з моєї ініціативи було прийнято багато рішень. Зокрема, особисто я пропонував облаштувати у Житомирі майданчики для вигулу собак, оскільки надходило багато скарг від городян. На сьогодні розробляється проектна документація. Також з моєї «подачі» була розроблена пайова участь у Житомирі.

«20»: Ви пішли на вибори від партії «Об’єднання «Самопоміч»». Чому саме ця політсила?

– Я вважаю, що на сьогодні «Самопоміч» тримає курс, який мені імпонує, і я бачу, що ті люди, які там зараз у Львові, у Києві – порядні. Я не знаю жодного депутата, який би був «замішаний» у якомусь скандалі чи якось скомпрометував себе. Надалі свою політичну кар’єру я продовжуватиму у цій же політсилі.

«20»: Чи є у вас власна приймальня? Коли і з яких питань до вас можуть прийти люди? З якими питаннями найчастіше звертаються?

– Моя приймальня знаходиться тут, за місцем роботи (кабінет директора КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» за адресою: вул.. Гагаріна, 18, 2-й поверх – прим. ред.). Я приймаю щодня, з 9:00 до 10:00, п’ять днів на тиждень. Люди звертаються з абсолютно різними питаннями, а оскільки я працюю начальником «Інспекції з благоустрою Житомира», найбільше питань стосуються саме цього напрямку – сміття, благоустрій, розкопки, незаконні МАФи… Багато звертаються за допомогою.

«20»: Чим ви можете їм реально допомогти?

– Я направляю дуже багато депутатських запитів. На кожне звернення від житомирянина я роблю запит, щоб розібратися в ситуації й максимально допомогти.

«20»: Яке рішення міської ради ви вважаєте найскандальнішим або таким, яке шкодить городянам і Житомиру?

– Знаєте, було кілька рішень, які мені, скажімо, було не дуже до вподоби. Взагалі наша фракція під час останнього засідання прийняла рішення не голосувати за деякі питання. Так, ми не підтримуємо, коли земельні ділянки продаються не з аукціону, а в обхід цих правил. Щодо таких питань ми не голосуємо, бо усі ділянки мають йти виключно з аукціону.

«20»: Що ви зробили як місцевий депутат цієї каденції для Житомира?

– Протягом своєї каденції дуже багато відремонтував будинків – як ОСББ, так і кооперативних. Ми зробили ремонт у 15 під’їздах, які були в жахливому стані. Також зробили освітлення та поклали нове асфальтне покриття на вулиці Богунській. На 40 тисяч гривень надав матеріальної допомоги людям, які потребують – інвалідам, пенсіонерам. Допомагаю навчальним закладам, зокрема – дитячому садку № 41 у ремонті мереж, школам № 23 і № 27 допоміг в облаштуванні патріотичних класів, у ремонті… За 300 тисяч гривень ми повністю поміняли дах на будинку на Проспекті Миру, 10. З моєї ініціативи було замінено 3 ліфти у будинках, які не працювали протягом 15 років. Також зробили освітлення на прибудинкових територіях у 7 будинках. Окрім усього, були перераховані кошти (10 тисяч гривень) на сучасний спортивний майданчик на Проспекті Миру, 8. Також уже закуплені, але ще не встановлені 2 спортивні майданчики, які з’являться за адресами Проспект Миру, 6 та Проспект Миру, 12.

«20»: Як ви вважаєте, чи достатньо у місцевих депутатів повноважень, щоб впроваджувати реальні зміни у місті?

– Достатньо, головне – щоб депутат мав бажання працювати так, як потрібно, а якщо «віднікуватися» – нічого з цього не буде. Є депутати, які просто хотіли отримати статус місцевого депутата, але на ділі вони нічого не роблять. Головне – бажання. Депутати повинні працювати. Це моя перша депутатська каденція і я вже знаю, що потрібно робити далі, щоб це було більш ефективно, як робити правильно.

«20»: Які, на вашу думку, першочергові кроки потрібно зробити для покращення Житомира?

– По-перше – повинен бути соціальний захист мешканців. По-друге – налагодити дії ЖКГ, це дуже важливо. Також потребують реформ такі напрямки як медицина, освіта. Зараз зміни вже почалися, тому я думаю, що поступово там усе налагодиться.

Анастасія Кузьмич

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up