Владислав Савіцький: «Своїм прикладом хочу показати, що потрібно не втікати з України, а навпаки – розвивати її»

Владислав Савіцький: «Своїм прикладом хочу показати, що потрібно не втікати з України, а навпаки – розвивати її»

Журналісти «20 хвилин» продовжують спілкуватися з депутатами Житомирської міської ради у рамках проекту «Твій місцевий депутат» та дізнаватися про їхні здобутки, які пішли на користь житомирян.

 

Цього разу ми вели розмову з молодим та перспективним депутатом міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка, заступником земельної комісії з містобудування та архітектури Владиславом Савіцьким. Окрім депутатської діяльності, народний обранець є головою первинної профспілкової організації студентів ЖДТУ та займає активну життєву позицію. Під час розмови з журналістом «20 хвилин» Владислав розповів про свої досягнення за час депутатства та поділився планами, які хоче реалізувати в подальшому.

 

«20»: Коли і чому вирішили балотуватись у депутати міської ради?

Відео дня

-  Насправді, це була моя мрія зі школи. Вже в шкільні роки я брав активну участь у різних заходах. Ще не було шкільних парламентів, але я вже був уявним президентом школи. Саме тоді я зрозумів, що потрібно йти далі. Навіть мої друзі та однокласник говорили: «Напевно, ти будеш депутатом». В університеті спочатку я був старостою, потім студентським деканом свого факультету. Пізніше мене обрали студентським проректором, а згодом дійшов до посади студентського ректора. Тому в подальшому я вирішив спробувати втілити свою мрію дитинства в життя. Було важко, але я виборов цю перемогу.

«20»: Чи не шкодуєте про прийняте рішення?

-  Я вважаю, що про щось жалкувати не потрібно. Я вже комусь допоміг, комусь ще допоможу. У першу чергу, хочу щось після себе залишити в Житомирі. Хочу щось зробити для свого округу, для студентів, адже гуртожитки мене обирали також. Своїм прикладом хочу показати, що не потрібно втікати з України, а навпаки потрібно її розвивати.

«20»: До складу якої комісії ви входите? Та які важливі рішення з вашої «подачі» були підготовлені?

-  Я заступник земельної комісії з містобудування та архітектури. Зараз є дуже великий проект, який стосується проблеми житла. (Те, що в молодих сімей, науковців та спеціалістів немає власного житла). Я вивчав статистику і дійшов висновку, що багато сімей розпадається саме через відсутність особистого помешкання. Тому на сьогоднішній день ми розроблюємо проект на відновлення соціального житла. Вже виділено земельну ділянку на проспекті Миру, 20б площею 4 гектари. Зараз там роблять геодезію, а в подальшому за цією адресою буде розміщено декілька кооперативів. Наприклад, якщо будинок буде на 100 квартир, то 50 з них будуть соціальні. Тобто, 50 квартир будуть продаватись по 5-6 тис грн, а всі інші – за ціною, яка є зараз в місті 9-10 тис грн. Тим самим ми даємо інвестору безкоштовно земельну ділянку. Він не буде платити жодних податків та пайового внеску до бюджету міста. Крім того, буде контролюватися, де і за якою ціною забудовник закуплятиме будматеріали. Якщо почати будівництво з весни, то вже в першому кварталі зими можна буде здати першу секцію.

Також я вхожу до комісії з виділення землі учасникам АТО. Ми були ініціаторами виділення землі в Левкові, щоб її швидше передати місту. Вже було жеребкування, і більше 120 учасників отримали землі. Трохи пізніше буде другий етап жеребкування, де продовжать розподіляти ділянки. Взагалі, я за ідею, щоб землі не роздавати, а будувати житло для учасників АТО. Адже, щоб на ній потім побудувати будинок, потрібно бути не АТОшником, а бізнесменом. Можливо, було б краще, якби Міністерство оборони разом з міською або обласною радою укладали угоди і будували квартири для учасників АТО.

«20»: Ви пішли на вибори від Радикальної партії Олега Ляшка. Чому саме ця політсила?

-  Коли я почав більше цікавитися системою виборів, то зрозумів, що хотів би йти не від певної політичної партії. Але, на жаль, закон цього не дозволяє. Потім мене познайомили з головою міської організації РПЛ Олександром Раковичем, і саме від їхньої партії я вирішив йти на вибори. В принципі, багато думок, які висловлює лідер РПЛ, правильні і мають місце для існування. Можливо, не всі, але маю надію, що все вийде.

«20»: Чи є у вас власна приймальня? Коли і з яких питань до вас можуть прийти люди?

-  Приймальня нашої партії знаходиться біля міської ради, за адресою: вул. Велика Бердичівська 15/1. Житомиряни можуть прийти на прийом щосереди з 13:00 до 15:00. Якщо мене немає на місці, то звернення може прийняти секретар, і ми на нього відреагуємо. Також можна залишити своє звернення в оргвідділі міської ради.

«20»: З якими питаннями найчастіше звертаються житомиряни та чим ви можете їм реально допомогти?

-  Найчастіше до мене звертаються з питаннями щодо матеріальної допомоги. Минулого року мені, як депутату міськради було виділено 100 тисяч грн депутатських коштів, з яких 50 тис пішли на матеріальну допомогу.

Також звертаються з різними питаннями студенти та викладачі. Якщо є можливість, завжди допоможу громаді міста.

«20»: Яке рішення міської ради ви вважаєте найскандальнішим або таким, яке шкодить городянам і Житомиру?

-  На питання, які ми розглядаємо на сесіях, дивимося по-іншому, ніж деякі житомиряни. Тому були пропозиції, щоб громада приходила на комісії і ми разом розглядали спірні питання. Адже хтось може мати свою інформацію, якої немає в членів комісії.

Наприклад, ситуацію з ділянкою на перехресті Київська - Театральна, я вважаю, потрібно вже вирішувати. Адже це центр міста, який потрібно привести до ладу.

«20»: Що вам вдалося зробити як депутату цієї каденції?

-  Були видані матеріальні допомоги. На потреби шкіл та садочків Житомира були також виділені кошти. Так, садочкам №15 та №6 по 10 тис грн, школі №32 – 15 тис грн.

Територія біля гуртожитку ЖДТУ була обладнана новими лавочками та урнами. Також на окрузі було встановлено дитячий та спортивний майданчики. За рік депутатства багато чого навчився, тому сподіваюся, що в цьому році вдасться набагато більше.

-  «20»: Чи вважаєте, що у місцевих депутатів є достатньо повноважень, аби впроваджувати реальні зміни у місті?

-  Можливо, й достатньо. Однак через нашу бюрократію, яка є майже всюди, інколи зіштовхуєшся з труднощами. Візьмемо, наприклад, той самий проект рішення, який потрібно підписати в певній структурі або департаменті. Якщо комусь потрібно, щоб він не пройшов, то він ніколи і не пройде.

«20»: Як ви вважаєте, які потрібно зробити першочергові кроки для покращення Житомира?

-  По-перше, потрібно закінчити інвентаризацію земель, щоб знати, де ми можемо щось відновити, зберегти або отримати. Адже, знаючи ситуацію, зможемо виділяти землі у потрібних цілях.

Великим досягненням є те, що прийняли генеральний план міста. Це наше бачення на декілька десятків років. Обов’язково повинен бути брендбук міста, щоб Житомир був гарним та охайним.

Також важливим є і ремонт доріг. Я у справах багато куди їжджу і не сказав би, що в нас найгірші дороги, але не можу сказати, що і найкращі. Тож потрібно вирішувати й це питання.

Світлана Скляр

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up