Золоті тротуари Житомира

Золоті тротуари Житомира

Можна терпіти незручності, але не можна терпіти брехню, халатність і бездіяльність місцевих чиновників. За останні півроку можна говорити про ще більшу халатність та бездіяльність чиновників міської ради. Житомиряни заслуговують знати своїх «героїв», тих, через кого місто зазнає колосальних збитків.

 

Все розпочалося з організації відкритих торгів. Вже тоді компаніям, які бажали взяти участь, не надавали технічну документацію на проект. Уявіть: ви хочете побудувати будинок, запрошуєте будівельні компанії та пропонуєте їм будувати, навіть не кажучи, який будинок потрібний. Погодьтеся, це дуже дивно. Будівельники не можуть прорахувати вартість та терміни виконання робіт, якщо вони не мають проекту.

Схоже, що управління капітального будівництва й не було зацікавлене в тому, щоб якась інша компанія, крім «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія», брала участь у торгах та проводила ці роботи. Якщо б торги відбувалися у системі PROZZORO і було залучено декілька великих компаній, вартість робіт була б меншою на декілька мільйонів гривень.

У підсумку виграла компанія, яка запропонувала ціну більшу на 1 млн грн, ніж інший учасник торгів. Документи, подані ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія», навіть «на око» не витримують критики. Дуже дивно, чому спеціалісти УКБ ретельно не перевірили та не проаналізували заявку переможця. Адже фахівці відразу говорили про нереальні строки виконання робіт!

Відео дня

Компанія «Ві.Ай.Пі.» в документах вказала, що має 4 штатних працівники і до цього виконала 4 будівельних проекти: заміна двох котлів, будівництво приміщень, критого басейну та школи.

З такою репутацією компанія, що не має жодного досвіду укладки тротуарної плитки та реконструкції тротуарів, зі штатом, що складається з директора, бухгалтера, інженера-проектувальника та інженера з проектно-кошторисних робіт, взялася за реконструкцію одночасно трьох центральних вулиць із загальним об’ємом робіт близько 30 000 м2 .

Іще важче уявити, щоб увесь цей об’єм робіт був зроблений за два місяці.

Зрештою, за 9 місяців не завершена більша частина робіт та є значні недоліки вже завершених ділянок.

Закінчення 1 частини.

Микола Череднік

Коментарі (1)
  • Serhij Yakimenko

    Як то кажуть, "маємо, що маємо", тому що ми дуже багато говоримо між собою, але взагалі не висловлюємо свою спільну думку щодо влади у вигляді загальноміських протестів. Ми ще не навчилися висловлювати своє обурення певною ситуацією таким чином, щоб його побачила, почула і відчула влада, яка наймана нами, живе за наш кошт і працює для нас.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up