В обласних лікарнях можуть виникнути перебої із життєво необхідними препаратами

В обласних лікарнях можуть виникнути перебої із життєво необхідними препаратами

Про цю проблему говорили сьогодні, 27 січня, на засіданні постійній комісії з питань бюджету і комунальної власності Житомирської обласної ради. Зокрема, на комісії йшлося про надання фінансової підтримки КУ «Обласна база спеціального медичного постачання».

 

Комунальну установу, що закуповує і зберігає ліки й обладнання для житомирських обласних лікарень, можуть в будь-який момент відключити від енергоносіїв через борги. Сьогодні на базі медичного постачання знаходяться лікарські препарати, що коштують мільйони гривень, і вони потребують певного температурного режиму.

Гостра ситуація виникла через заборгованість – наприкінці 2012 року установа придбала, але не оплатила медичне обладнання на суму 4 млн 655 тис. грн (мамографічний, рентгенологічний та апарати ультразвукової діагностики). В результаті до 2017 року на боржнику «вісить» майже 10 млн грн (ще понад 5 млн грн назбиралося пені й штрафів).

Сьогодні казначейство не оплачує видатки КУ «Обласна база спеціального медичного постачання». Установа не тільки залишиться без енергоносіїв, але й охорони, а також не зможе оплатити роботу працівників.

Відео дня

Перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко зазначив, що ситуація не критична, адже незабаром нова база медичного постачання отримає всі необхідні ліцензії.

Проте допоки нова база отримає ліцензії, обласні лікарні можуть залишитися без життєво необхідних препаратів – на цьому наголосив депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов.

Він зокрема зазначив, що станом на 1 січня 2017 року на складах КУ «Обласна база спецмедпостачання» відсутні  імуносупресори (препарати що застосовуються після пересадки органів для штучного придушення імунітету), препаратів для наркозу лишилося всього на 2 тижні, наркотиків – на 3 місяці, препаратів для лікування цукрового та нецукрового діабету – на 3-4 місяці, запасів інших важливих ліків – від 6 до 10 місяців.

«Ця проблема не повинна замовчуватися по кабінетах, а негайно вирішуватися. Якщо нова база медичного постачання не отримає ліцензії вже найближчим часом, в обласних лікарнях виникнуть серйозні проблеми з життєво необхідними препаратами. Адже імуносупресорів немає вже зараз, а запасів інших ліків вистачить від 2 тижнів до кількох місяців», – наголосив депутат.

Він запропонував постійній комісії з питань бюджету і комунальної власності не лише надати фінансову підтримку КУ «Обласна база спеціального медичного постачання», а й привести штатний розпис на новій базі медпостачання у відповідність до кошторисних призначень (зарплати працівників мають відповідати кошторису), а також найближчим часом скликати спільну комісію з питань бюджету і комунальної власності та представників охорони здоров’я.

«Ми повинні проаналізувати ситуацію – скільки яких ліків лишилося, на який час їх вистачить, коли ми зможемо отримати нові, щоб у лікарнях не виникло перебоїв з життєво важливими препаратами», – зауважив Дмитро Кропачов.

Члени бюджетної комісії підтримали зазначені пропозиції.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами 14:00 У Житомирі відбувся відкритий Чемпіонат Житомирської області з баскетболу серед дівчат photo_camera 12:40 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі залучалися для надання допомоги населенню та службам photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up