Фестиваль їжі перетворився у фестиваль випивки

Фестиваль їжі перетворився у фестиваль випивки

Цьогорічний День міста перетворився у справжнє "попоїще". Багато житомирян були свідками, як на святкуванні Дня міста, в рамках фестивалю вуличної їжі, Новий Бульвар перетворився у велику наливайку, де з порушеннями Закону продавали міцний алкоголь на розлив. Такого алкогольного святкування житомиряни не пам’ятають вже давно.

Святкування Дня міста було якісно організовано, але це не можна сказати про той безлад, який відбувався на фестивалі вуличної їжі.

Організатори та місцева влада запевняли та говорили, що на святкуванні будуть продаватися лише слабоалкогольні напої. Однак, протягом трьох днів на фестивалі вуличної їжі з порушенням законів продавали горілку, коньяк та інші міцні напої на розлив. Це усе реалізовувалося без жодних документів, продавці не мали ліценції на продаж алкоголю, покупцям не видавався чек, що є грубим порушенням законів України. На фестивалі їжі було представлено декілька точок продажу так званих «домашніх» вин, продавці яких також не мали жодних документів, а пляшки – маркування та акцизних марок. Це є грубим порушенням. Але ні організаторів, які б мали слідкувати за дотриманням правил торгівлі, ні чиновників міської ради, які були на святі і бачили, що відбувається, нічого не зробили. Жодної реакції на порушення законодавства з їхньої сторони не було.

Усі ці факти були зафіксовані та складено відповідні протоколи про порушення. Адже якщо організатори беруться організувати торгівлю, вони мають відповідати за це. Не буду зупинятися на тому, що процес приготування їжі на фестивалі не відповідав санітарним вимогам та нормам.

Відео дня

Очевидно, що в продажі алкоголю на святкуванні дня міста були зацікавлені певні чиновники міської ради, які лобіювали це питання. Очевидним також є те, що певні люди та організації заробили на вільному продажі алкоголю. Зрозумілим є і те, що всі учасники платили за участь у фестивалі вуличної їжі та ярмарку, але від усього цього місто не отримало жодної копійки податків. Усе, що отримало місто, це гори сміття та безладу, який залишився після свята.

Організатори, які декларували, що цей захід проводиться для визначення «Гастробренду Житомира», так і не визначили його.

Ті, хто думають, що, заробивши на незаконній торгівлі алкоголем пару копійок, може ні про що не хвилюватися – помиляються. Подібна організація та прикриття фестивалем вуличної їжі не має перетворюватися у фестиваль вуличної випивки.

Микола Череднік

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up