Чому мовчать тарифні популісти?

Чому мовчать тарифні популісти?

Влітку 2015 року багато політиків і політичних партій наввипередки розповідали про турботу та переживання за людей і переконували, що це вони «зупинили» високі тарифи. Дехто навіть казав про тарифний геноцид. Українцям вже тричі довелося сплачувати комунальні послуги за новими тарифами.

 

Пам’ятаєте, як у містах приймалися тарифні мораторії, а мешканців запевняли, що вдалося в конкретному місті відмінити високі тарифи. Незважаючи на те, що жодної юридичної сили такі рішення не мали, це не завадило окремим політичним діячам підіймати власний рейтинг. З настанням морозів та опалювального періоду усі ці тарифні популісти забули про високі ціни, наче й не було нічого: ані тарифних мораторіїв, ані гучних заяв, ані високих тарифів.

На жаль, багато українців повірили тим політикам, які вже багато разів усіх нас обдурювали. Від їхніх дій ціни на тарифи не змінилися. Вони й не могли змінитися, адже ані Верховна Рада, ані будь-яка інша рада не встановлює ціни на газ або електроенергію. Вже з настанням осені та наближенням опалювального сезону на жодному телеканалі або в газеті нічого не було чути про тарифи. А політичні партії, які до цього піднімали свій рейтинг на тарифному питанні, раптово «переключилися» на інші.

На місцевому рівні потрібно говорити не про вартість тарифів, а про рівень споживання. Чим менше ми споживаємо газу та електроенергії, тим менше нам доводиться платити. Існуюча система субсидій не стимулює людей економити та робити власні оселі енергоефективними. Кошти, які отримуються у вигляді субсидій, є «віртуальними», і у випадку невикористання субсидії у повному обсязі вони списуються. Частина людей, які мають субсидії, намагаються споживати надмірну кількість тепла та енергії, щоб не було залишків. У масштабі цілої країни це мільйони гривень, які витрачаються на «обігрів повітря».

Відео дня

Тим, хто досі не утеплив власні оселі, не встановив енергоефективне освітлення, новітній опалювальний котел, саме час почати планувати та робити це. Влада не попереджує народ про свої рішення, а «ставить перед фактом». Тому немає сенсу вірити тим, хто постійно бреше, особливо, якщо це стосується грошей, ваших грошей!

Микола Череднік

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up