Чи буде прояв прямої демократії, Андрію?

Чи буде прояв прямої демократії, Андрію?

Конфліктна ситуація навколо забудови лісу в Довжику поступово загострюється: ініціативна група жителів, правозахисники і адвокати ГО «Збереження лісів Полісся» та активісти Нацкорпусу постійно ініціюють нові скарги і заяви до влади, суду та правоохоронних органів.

Тиждень, що минув, додав нових «перчинок» у протистоянні з ТОВ «Аскона-Південь» та корумпованими посадовими особами. 12 вересня ініціативна група та активісти Нацкорпусу завітали на сесію облради і виступили із звинуваченнями до обласної влади. Зважаючи, що були й інші, критично налаштовані з різних проблем, представники громадськості, голова облдержадміністрації Ігор Гундич не втримався – виступив із жорсткою та емоційною відповіддю. При цьому заявив, що він прислуховується до громадськості, завжди готовий зустрітися і спілкуватися і навіть сам виходець із «громадського сектору»!

13 вересня відбулося засідання міжвідомчої робочої групи із перевірки скарг жителів Довжика на ТОВ «Аскона-Південь» та бездіяльності лісників. Під час засідання представники ДП «Житомирський лісгосп» фактично «здали» Ігоря Гундича: прямо вказали, що є землекористувачами, а не власниками земельної ділянки, і тому не вони повинні вживати заходів. Приховуватися за земельними сервітутами та лісниками тепер облдержадміністрація не зможе: саме вона вказана власником земельної ділянки і має реагувати на аферу. Або визнати, що Ігор Гундич підписав розпорядження №354 від 26.10.2016 за хабар чи під тиском, за вказівкою впливової людини, і тому декілька років бездіє як представник власника землі проти вирубки лісу, огородження земельної ділянки та її забудови промисловим підприємством ТОВ «Аскона-Південь» на підставі сервітутів на право проїзду транспортом ТОВ «Житомирський дослідно-експериментальний завод нестандартизованого устаткування»!!!

10 та 12 вересня відбулися судові засідання за позовом жителя Довжика та ГО «Збереження лісів Полісся» проти Житомирської райдержадміністрації про скасування двох розпоряджень про затвердження детальних планів забудови території ТОВ «Аскона-Південь». Побачивши некомпетентність представників ТОВ «Аскона-Південь», що явно програвали процес, «сліпа» Феміда за власною ініціативою витребувала певні докази щодо публікації оскаржуваних розпоряджень в місцевій пресі. Тим самим надала можливість юристам райдержадміністрації та ТОВ «Аскона-Південь» подати заяву про застосування строків давності, причому, звісно, не порушуючи норми процесуального законодавства, керуючись всебічністю, нагадала останнім про таке право. Що і казати – відкрита допомога суду представникам відповідача, принцип рівності та змагальності поки ще не прижився в Житомирському окружному адміністративному суді, всім поки керує «всебічна доцільність» .

Відео дня

Довжик стане міським парком?

В той же час команда ГО «Збереження лісів Полісся» почала мобілізовувати Богунію та Крошню: на їхню думку, єдиний масив лісу поблизу для розміщення парку є у Довжику,зважаючи на те, що нормального сполучення з Корбутівкою немає і не може все місто відпочивати і займатися спортом в невеликому Гідропарку. Тому дії ТОВ «Аскона-Південь» та інших нелегальних виробництв у Довжику позбавляють Богунію перспектив створення лісового парку поблизу із продовженням тролейбусної лінії до Довжика.

Як це не дивно, але Сергій Сухомлин може підтримати ГО «Збереження лісів Полісся»: міська влада також невдоволена діями Оліївської ОТГ і підтримає прагнення жителів Довжика перейти до юрисдикції Житомира. Звісно, за умови створення потужного лісового парку та перетворення Довжика на санаторно-курортний центр. І «випадкове» співпадіння: Житомирський міський голова оголосив про збір пропозицій з розбудови набережної та парків у Житомирі, немовби запрошуючи ініціативну групу Довжика та ГО «Збереження лісів Полісся» до співпраці.

Знущаючись з Білецького, Карчевський скоїв злочин?

Готуючись до акції «прямої демократії», місцевий осередок Нацкорпусу з Олегом Чечевицею звернувся за допомогою до народного депутата Андрія Білецького. Було направлено депутатське звернення до ДП «Житомирське лісове господарство» з приводу скарг громадян щодо незаконної вирубки лісу, огородження та забудови частини земельної ділянки з кадастровим номером 1822083200:05:000:0846 ТОВ «Аскона-Південь»

У відповіді за підписом директора ДП «Житомирське ЛГ» Руслана Карчевського надано інформацію про сервітут зовсім іншого підприємства – заводу нестандартного устаткування. Далі директор лісгоспу розповідає про те, що у 2018 році вони виявили вирубку лісу і ТОВ «Аскона-Південь» добровільно відшкодувала лісовтрати.

Жодних пояснень щодо багаторічної бездіяльності підприємства, яке ігнорувало скарги жителів про вирубку лісу, не надано. Яке має відношення до ТОВ «Аскона-Південь» сервітут іншої юридичної особи (ТОВ «Житомирський ДЕЗНУ»), і, що важливо, на право прозїду лісом, а не вирубки чи забудови, пояснень нема.

Не надано інформації і про забудову земельної ділянки в промислових цілях: ліс не просто вирубали, а огородили земельну ділянку лісу огорожею і збудували промислове виробниче приміщення! Тобто платежі лісовтрат нічого не дають: неможливо на цій земельній ділянці відновити ліс без перенесення розміщених на ній конструкцій. Як наслідок, залишається відкритим питання щодо багаторічної службової недбалості «лісової охорони» – жодних пояснень у відповіді теж нема.

Фактично народному депутату не відповіли на його звернення – надали зовсім іншу інформацію, яку не запитували. Чи, може, написавши про ТОВ «Аскона-Південь», Андрій Білецький насправді запитував у державного лісгоспу про ТОВ «Житомирський ДЕЗНУ»? Інформації, яка б допомогла народному депутату реалізовувати свої повноваження у сфері парламентського контролю за діяльністю органів влади, не надано.

Між тим, за ст. 351 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність за «невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України, депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації». Але чи буде лідер Національного корпусу подавати заяву про злочин чи проігнорує відповідь директора держлісгоспу про сервітути ТОВ «Житомирський ДЕЗНУ» (про які ніхто не питав) і ненадання інформації про правові підстави промислової забудови державного лісу ТОВ «Аскона-Південь» з багаторічною бездіяльністю «лісової охорони»?

Це добре, що у нас такі сміливі директори державних лісгоспів, як Руслан Карчевський: нічого не боїться і так витончено познущався над бойовим народним депутатом України! А що може зробити Андрій Білецький? Приїхати і знести огорожу лісгоспу зі своїми активістами? Лісгосп не бідний – на наступний день встановить нову: Житомирщина лідирує за випилом лісу, що дає чималі надходження до різних «кишень».

У цій ситуації або Нацкорпус та народний депутат України доводять, що з «відписками» та ігноруванням парламентського нагляду чиновники працювати не зможуть, або люди зневіряться, а корупціонери черговий раз переможуть…

Богдан Коротун

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків 17:20 Джеря та Кайдаші повертаються? 17:00 Настає сезон кліщів: як вберегти себе 16:40 Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:19 #ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів 16:00 Смерть у сміттєвому контейнері: у Житомирі чоловік загинув під пресом сміттєзбиральної машини photo_camera 15:40 У Житомирі пройшов перший день чесько-українського театрального фестивалю play_circle_filled photo_camera 15:20 МОН презентує проєкт нового закону «Про професійну освіту» 15:00 Уночі на Новому бульварі компанія молодиків поламала сакури і магнолії 14:39 У Житомирі спільне чаркування завершилося вбивством 14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up