Як заощадити на опаленні завдяки теплій підлозі

Як заощадити на опаленні завдяки теплій підлозі

Похолодання несподівано охопило всю Україну. Всі ми любимо комфорт, а коли вдома холодно, погодьтеся, комфорту в такому випадку мало.

Особливо неприємно, коли вдома холодна підлога, адже всім, напевно, знайома ситуація, коли зранку ви прокидаєтесь, а вилізти з-під ковдри не наважуєтесь. Що робити в такому випадку? Шкарпетки і капці – це, звісно, добре, проте не всім подобається використовувати такі аксесуари. 

Розумний і практичній вихід з цієї ситуації – встановлення теплої підлоги. Більшість вважає встановлення теплої підлоги примхою: мовляв, нащо витрачати гроші на те, щоб ще й підлога була тепла. Проте встановлення такого підігріву дозволяє заощадити на опаленні і зменшити кількість опалювальних приладів у будинку, оскільки тепла підлога постійно підтримує тепло, яке протягом дня заповнює кімнату.

Тепла підлога дозволяє сформувати комфортну і зручну температуру в будинку, а також насолоджуватися кожним ранком, навіть у найхолодніші дні. Далі поговоримо про види, переваги та недоліки такої підлоги.

Відео дня

Види теплої підлоги

Електрична

Відмінний варіант в якості доповнення до централізованої системи. Важливою умовою для встановлення є лінія електропроводки, що дозволяє витримати необхідне навантаження. У разі використання цього методу збереження тепла як основного у будинках старої будови обов’язково треба повністю замінити електропроводку. Головною його перевагою є простий монтаж, проте слід заздалегідь розподілити місце розташування меблів та техніки, щоб ці ділянки залишити незайманими.

Водяна

Перевага цієї системи перед електрикою – істотна економія, особливо при обігріві приміщень великої площі. Джерелом, що забезпечує водяну теплу підлогу, може бути як централізоване опалювання, так і інший елемент підігрівання води. Завдяки заміні стандартних радіаторів на труби, також збільшується корисна площа приміщення. Температура води такої системи не перевищує 50 градусів, що запобігає перенасиченню повітря іонами. 

Переваги теплої підлоги

Електрична тепла підлога має свої позитивні сторони:

  • Монтаж електричної теплої підлоги – запорука гарного самопочуття господарів під час опалювального сезону. На рівні ніг вона підтримує температуру 24 градуси за Цельсієм, в районі тулубу – 20, а голови – 16 градусів. На думку вчених, це оптимальний температурний режим для комфортного самопочуття людини;

  • Таку температуру можна підтримувати автоматично протягом всього часу експлуатації;

  • Крім цього, терморегулятор дозволяє прогрівати окремі кімнати більше чи менше, тобто індивідуально виставляти температурний режим для кожного приміщення. 

Водяна тепла підлога має свої переваги:

  • Температурний режим таких систем доволі низький – не більше 50 градусів за Цельсієм. Це значно зменшує витрати на обігрів, економія порівняно зі стандартними батареями складає до 40%;

  • Тепла підлога водяна – оптимальний варіант з точки зору екологічної безпеки і санітарно-гігієнічних норм;

  • Більша частина тепла передається опроміненням, завдяки чому сприймається організмом більш комфортно;

  • Порівняно з електричною теплою підлогою водяна – у  5-7 разів економніша в роботі.

Недоліки такої підлоги

Мінуси електричної підлоги:

  • З її використанням значно зростають витрати електричної енергії;

  • Електричні мережі у старих будинках можуть не витримати навантаження, яке зростає під час такого обігріву приміщення;

  • З використанням електричної підлоги збільшується рівень електромагнітного опромінення;

  • Головний недолік електричної теплої підлоги, на нашу думку, в тому, що взимку у разі раптового чи планового відключення електроенергії ви можете замерзнути у власному будинку.

Недоліками водяної теплої підлоги вважають:

  • Тривалий і серйозний монтаж;

  • Необхідність армування труби або цілої стяжки, використання гідроізоляційного шару, тобто – плівки;

  • Значно вища вартість монтажу порівняно з класичними системами обігріву і, тим більше, електричною теплою підлогою;

  • Вода, проходячи через контури труб, поступово охолоджується і наступні приміщення обігріває дещо менше. Це необхідно теж враховувати. 

Тепла підлога визначає комфорт і здоров’я

Якщо говорити про сам процес встановлення теплої підлоги, то, безперечно, – це складний і довгий етап, проте саме використання теплої підлоги дозволяє насолоджуватися комфортним життям у будинку. Знову ж таки це не лише можливість зменшити використання приладів для опалення, а і отримати комфорту температуру в домі, плюс до всього вдома можна ходити босоніж, по приємній теплій підлозі, що зменшує ризик прохолонути і захворіти.

Лікарі зазначають, що через переохолодження ніг шанс отримати слабкий імунітет – дуже високий, тому потрібно утеплюватися. Отже, виходить, що тепла підлога дозволяє не лише заощадити на використанні опалення, але і на ліках від застуди. Проте варто враховувати також, що підлога повинна бути якісною і ефективно забезпечувати ваше житло теплом. Експлуатація такої підлоги проста і зрозуміла кожному, головне – обирайте той тип підлоги, що буде найбільш безпечним та вигідним саме для вас.

Висновок

Отже, обирайте систему обігріву будинку з розумом. Тепла підлога – не лише оптимальний та вигідний варіант, він ще й дозволить сформувати вдома максимально правильну і комфортну температуру, а також заощадити під час опалювального сезону. Головне – обрайте надійну і якісну теплу підлогу, щоб вона функціонувала ефективно і довго. Встановлювати таку підлогу потрібно виключно з використанням якісних матеріалів, які служитимуть довго і будуть вирізнятися надійною та довгою роботою без дефектів.

Валерія Наумова

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up