Як захистити свій будинок від крадіжок: поради експертів

Як захистити свій будинок від крадіжок: поради експертів

Хоч прогрес і не стоїть на місці, донині найбільш ефективним способом захисту в разі квартирної крадіжки і злому є охоронні системи безпеки: система відеоспостереження та охоронна сигналізація для квартири.

Наскільки буде ефективною охорона квартири, ціна якої стартує від кількох тисяч гривень за установку мінімального набору обладнання і може досягати десятків тисяч гривень за повний фарш, залежить від кількох факторів: специфіки самого житла, бажань замовника, професіоналізму охоронної фірми, яка пропонує послугу «пультова охорона».

Пропонуємо вам розглянути, якими ж можуть бути елементи сучасних охоронних систем безпеки і які з них є найбільш надійними способами захисту квартири від злодіїв.

Відео дня

Електронні замки. Повірте, для професійного зломщика не складе особливих труднощів розкрити механічний замок. Навіть якщо механізм складний, за наявності мінімального набору інструментів, він витратить трохи більше часу, але доб’ється свого. Інша справа – електроніка. У такому випадку злодієві знадобиться спеціальне обладнання і особливі знання, так що електронний замок може стати однією зі складових охоронної системи вашої квартири.

Камери спостереження. Це —один з найбільш дієвих способів відлякування зловмисників, особливо, коли на об’єкті була раніше підключена пультова охорона. У разі злому запис на камерах буде головним доказом, який допоможе знайти злочинців.

Віконні датчики. Якщо ви живете на нижніх поверхах, датчики на вікнах повинні стати вірними інформаторами в разі проникнення злочинців у житло. Як тільки злодій спробує вирізати скло або зламати кватирку, сигнал із спеціального датчика повідомить про проблему.

Датчики руху. Ці розумні пристосування зможуть швидко оповістити про екстрену ситуацію охоронну фірму, якщо злодієві все-таки вдалося пройти кордон через камери відеоспостереження. Охоронні датчики руху бувають декількох різновидів: одні реагують на рух за допомогою лазерних променів, інші пристрої мають інфрачервоні датчики, які помічають об’єкт, що випромінює тепло.

Не вдаючись у складні технічні подробиці, про те, що являє собою охоронна сигналізація для квартири, відзначимо, що віконні датчики і датчики руху є основними елементами цієї системи.

Як працює охоронна сигналізація для квартири

Пультова охорона об’єкту займає перше місце серед усіх існуючих перешкод. Наклейка на двері «Об’єкт під охороною» ясно свідчить – залишитися непоміченим при спробі проникнення не вийде. Особливо ризикових злодіїв, які все-таки вирішують проникнути в житло, де встановлена пультова охорона, співробітники груп мобільного реагування затримують в лічені хвилини.

Величезний плюс цієї послуги – пультова охорона працює невпинно цілу добу.

Залежно від методу передачі сигналу, охоронна сигналізація для квартири підрозділяється на провідну та бездротову, кожна з яких має ряд переваг і недоліків. Провідна система охорони хороша тоді, коли виникла необхідність у тимчасовій охороні житла. Ви можете на час відпустки або відрядження орендувати обладнання та укласти договір на обслуговування. Дротова сигналізація в 2-3 рази дешевше комплектів бездротової сигналізації. Основний її плюс полягає в тому, сигнал по дроту передається впевненіше, ніж по радіоканалу, але телефонний кабель ненадійний тим, що його можна знайти і пошкодити.

Охоронна сигналізація для квартири з бездротовими датчиками по радіозв’язку дає можливість в будь-який момент змінювати місця установки датчиків, але вони уразливі від дії навмисних перешкод і коштують недешево.

Зв’язок приймально-контрольного приладу (ППК) з диспетчерським пультом охоронної фірми можливий:

– По дроту телефонного зв’язку (стаціонарні дротяні телефони),

– Через GSM зв’язок (мобільні стільникові телефони),

– Радіозв’язок,

– Інтернет (прийом ТВ-сигналів).

Як обрати безпечні вхідні двері?

Сталеві квартирні двері уособлюють надійність, безпеку і впевненість у завтрашньому дні. Ринок дверей настільки величезний, що вибрати двері — зовсім не проблема, проблема — вибрати правильні двері, які підійдуть саме Вам за якостямя, зовнішнім виглядом і ціною, звичайно ж. Така, здавалося б, проста і всім знайома річ, як двері, насправді приховує безліч нюансів. За допомогою та якісною консультацією найкраще звернутися до фахівця, який посприяє правильному вибору. Консультанти в салонах «Двері Полісся» — це експерти, які знають всі особливості. Але, як покупцеві, Вам корисно володіти базовим набором знань про вхідні двері.

Двері повинні бути:

Надійні. До захисту своєї квартири від непрошених «гостей» варто поставитися серйозно. Конструкція дверей повинна бути міцною, оснащеною надійними потужними замками, які убезпечать житло від інтелектуального і фізичного злому;

Тепло- та шумоізоляційні. Ціни на тепло зростають із шаленою швидкістю, тому важливо, щоб Ваші двері були не тільки надійним захисником квартири, але і прекрасно зберігали тепло в холодну пору року, в спекотну — зберігала прохолоду. Також правильні двері в квартиру захистять Вас від зовнішнього шуму і протягу.

• Естетично правильними. Правильними — це значить, що вони повинні відповідати інтер'єру всередині приміщення, або навпаки — служити зовнішньою обманкою, не привертаючи зайвої уваги до оселі. 
Доступ огляду. Оснащеність якісним дверним вічком, відеоглазком або відеоспостереженням.
Гарантійність. Важливо вибирати двері виробників, які дають гарантію на свої вироби. Гарантія дозволить Вам, в разі виникнення проблеми, отримати безкоштовне гарантійне обслуговування.

Вхідні двері не повинні бути тонкими або навпаки — дуже товстими. Товсті двері будуть дуже важкими, і можуть виникнути складнощі з відкриванням. Важливо, щоб замки і петлі були захищені додатково накладками. Немає сенсу в модерних механізмах, якщо полотно можна легко зрізати з петель і проникнути в квартиру.
Слабким місцем дверної конструкції вважаються петлі. Причина цього є те, що їх можна зрізати або вибити. Щоб уникнути подібних неприємностей, існують протизнімні штирі. Коли двері закривається, штирі йдуть в гнізда в дверній коробці, таким чином щільно фіксуючи полотно. Навіть якщо петлі зріжуть, полотно буде непорушне. Ідеальним рішенням будуть приховані петлі, до яких неможливо підібратися. Як бонус, такі петлі покращують естетичний вигляд дверей.

Залежно від ваги двері, потрібно розраховувати кількість петель. Для полотна вагою до 70 кг буде досить 2х петель, але якщо вага перевищує 70 кг, необхідно 3-4 петлі.
Дверне вічко може бути як відео, так і звичайним. Головне — це хороший кут огляду.
За зовнішнім виглядом дверей кожен може підібрати саме той декор, який бажає Але, не забувайте, що обробка повинна бути стійкою до впливу зовнішніх факторів.
На закінчення, хочеться нагадати, що театр починається з вішалки, а квартира — з дверей. Тому будьте уважні у виборі вхідних дверей, звертайтеся до професіоналів, які допоможуть прийняти правильне рішення на користь якості і надійності. «Двері Полісся» — це компанія, яка продає двері тільки перевірених виробників, які дають гарантію якості на свої вироби.

 

Коментарі (2)
  • Юрій

    Рекомендації, як захистити дачу чи заміський будинок від зловмисників https://www.pobuduy.com/7-sposobiv-zakhystyty-dachu-vid-zlodiiv-zasnovano-na-realnomu-dosvidi/ які намагатимуться проникнути у приміщення за відсутності господарів. Обов'язково встановіть міцні вхідні двері, укомплектуйте їх надійними замками. Також спеціалісти рекомендують встановлювати решітки на вікна. Варто встановити відеокамери та сигналізацію. Якщо недостатньо коштів, то можна купити макети відеокамер та створити імітацію охоронної системи з сигналізацією. У більшості випадків це відлякає злодіїв.

  • Александр Майструк

    Обходите Двери Полисся десятой дорогой.Конченная фирма.Потратите деньги,время,нервы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up