Як захистити дім від зловмисників: встановлюємо сигналізацію і відеоспостереження

Як захистити дім від зловмисників: встановлюємо сигналізацію і відеоспостереження

Проблема крадіжок з приватних будинків є досить актуальною. Щоб їх попередити, не варто розраховувати лише на власні сили чи пильність сусідів.

Нерухомість страждає від пожеж, повеней і крадіжок. Найкращий і найрадикальніший спосіб уберегти себе від втрат – це нічого не мати. «Тим, хто не хоче відмовлятися від можливості мати нерухомість де-небудь у передмісті, слід системно підійти до вирішення питання безпеки. Вирішити проблему в даному випадку допоможе монтаж охоронно-пожежної системи з магнітно-контактними датчиками на двері і вікна на першому поверсі, а також датчиком руху, пожежним датчиком і датчиком протікання води. Це обладнання, що підключене на моніторинг до серйозної і надійної компанії, гарантує, що у відсутність господарів ні злодії, ні вогонь з водою не завдадуть значний збиток нерухомості. При виборі системи слід довіритися компанії з гарною репутацією на ринку, інакше можна сильно помилитися», – коментує директор компанії «BSI-Group» Олександр Безпалюк.

Ця ж рекомендація ще більш актуальна, якщо за містом у вас дорога нерухомість, елітний котедж. Пожежа, візит злодіїв і навіть несправна каналізація обернуться величезними фінансовими втратами. Можна сподіватися на решітки і двері, сусідів і охорону селища.

Відео дня

«Все це підвищить ступінь захисту вашого будинку або котеджу, але не гарантує максимум безпеки. Найбільш ефективними для захисту котеджу з прилеглою територією є сучасні охоронно-пожежні системи, моніторинг яких здійснюється професіоналами в області забезпечення безпеки 24 години на добу», – наголошує Олександр Безпалюк.

Наразі вибір систем охорони будинку може задовольнити будь-якого, навіть найпримхливішого господаря.

Сигналізація чи відеоспостереження?

Експерти радять встановлювати охоронну сигналізацію разом з відеоспостереженням. Такий комплекс дає додаткову інформативність і захищеність.

Директор компанії ТОВ «X-Vid» Олексій Сегедін пояснює: «По-перше, це комплекс систем безпеки. Візьмемо таку систему безпеки, як сигналізація. У випадку її спрацювання чи то на пульт, чи то власнику житла, потрібно зрозуміти, що стало причиною: хибне спрацювання чи дійсно хтось потрапив до оселі. Тому відеоспостереження дозволяє зайти на камери навіть віддалено у реальному часі і подивитися: чи щось трапилося, чи це хибний сигнал».

Бувають випадки, коли власники приватного будинку зупиняються або на охоронній сигналізації, або на відеоспостереженні.

«Дехто ставить лише сигналізацію, дехто ставить лише відеоспостереження. Але це залежить від умов проживання. Наприклад, якщо у домі постійно хтось перебуває, сигналізація не потрібна, а от відеоспостереження важливе, оскільки у оселі хтось може і бути, а територією може пересуватися чужинець. У таких випадках ставлять лише відеоспостереження. Лише сигналізацію теж ставлять, але здебільшого з встановленням відеоспостереження у майбутньому. Наприклад, на етапі будівництва приватного будинку, коли потрібно зберегти інструменти і матеріали у цілісності, встановлюють сигналізацію, а згодом – відеоспостереження», – розповідає керівник компанії ТОВ «X-Vid».

Охоронна сигналізація містить в собі такі підсистеми:

  • охоронну – виявлення несанкціонованого проникнення до будинку або на територію ділянки зловмисників;

  • пожежну – реагує на можливі осередки пожежі;

  • аварійну – оповіщає про протікання у водопровідній системі чи витік газу;

  • тривожну – сигналізує про раптовий напад.

Усі системи діляться на два види:

  • автономні, які лише сповіщають власника про неприємності, що виникли, проте займатися їх ліквідацією доведеться самостійно;

  • з реагуванням. У цьому випадку залежно від виду отриманого сигналу він буде надходити на відповідний пункт: пожежної, правоохоронних органів або іншої організації, яка зобов’язана прореагувати на нього і надати необхідну допомогу.

Систем сигналізацій різного виробництва на даний час багато. А от які вже вибрати – залежить від потреб і гаманця замовника.

«Я вже 3-й рік поспіль використовую систему українського виробництва «Ajax». Вона досить відома, багато де встановлена. Крім того, людина сама може придбати і встановити систему без будь-яких додаткових фірм. Вона настільки досконала, що її встановлення будь-якому школяру під силу. Надійна, бездротова, інформативна, можна використовувати автономно (наприклад, на телефон чи комп`ютер) або ж ставити на пультову охорону – основні переваги цієї системи».

Види сигналізацій для будинку і квартири

Господарі квартир, які бережливо ставляться до власного майна, ретельно підходять до вибору виду сигналізації, яку збираються встановити у себе вдома. Варто зазначити, що на сьогодні сигналізації для будинку, дачі або офісу зазвичай поділяють на три типи:

1.Сигналізації тиску – працюють на основі ключів тиску. Проникнення зломщиків у квартиру викликає активацію системи і відправляє сигнал на контрольний пункт. Установка ключів відбувається поруч із вхідними дверима, а як показує аналіз правопорушень, більша частина зломів і злодійських проникнень здійснюється через двері, таким чином, даний вид сигналізації спрацьовує кожного разу, коли двері відчиняються.

2. Сигналізація на рух – її дія здійснюється при будь-якому русі по дому. Такий вид сигналізації не розпізнає рух тварин, так що ви можете її використовувати, навіть якщо у вас вдома звіринець.

3. Сигналізація з камерами спостереження – до неї входять камери і пристрої, що записують звук. Якщо ви далеко від будинку, такі пристрої є, свого роду, вашими додатковими очима і вухами. Система може бути використана в якості спостереження за кожною людиною в будинку, наприклад, за маленькою дитиною, персоналом по дому, нянею, при цьому здійснювати запис дій зловмисників, допоки поліція не прибуде по тривозі сигналізації.

Система «Розумний дім»

«Розумний дім» – це концепція, в якій всі інженерні системи пов'язані між собою. Вони взаємодіють одна з одною, щоб забезпечити максимальний комфорт і безпеку. Завдяки злагодженій роботі інженерних систем «розумний дім» енергоефективний і має тривалий термін служби.

«Управління системою здійснюється за допомогою дистанційних пультів, вимикачів і сенсорних панелей. Сигнали передаються по проводах, радіомережі або інфрачервоному каналу. Можна віддалено контролювати домашнє обладнання – через ноутбук, смартфон, КПК, iPhone і iPad.

За допомогою команд можна ставити вдома різні сценарії поведінки. Для переходу в потрібний режим досить натиснути одну клавішу або вибрати на сенсорному екрані піктограму, наприклад – «режим сну». Тоді в спальні вимкнеться світло, а вранці заграє приємна музика (з допомогою Multi-Room). Можна задавати десятки таких команд», – розповідає директор компанії «BSI-Group» Олександр Безпалюк.

Завдяки компактним і стильним вимикачам, системою «Розумний дім» здійснюється просте і зручне управління настільними або вбудовуваними панелями. Кожній кнопці панелі відповідає заданий світловий сценарій, так можна регулювати ступінь освітленості різних зон будинку, вибирати положення штор і жалюзі відповідно до часу доби, завдань та інше. Електронні механізми забезпечують практично безшумний, рівномірний, без ривків рух штор.

За словами Олександра Безпалюка, більшість централей систем сигналізації давно вже перестали бути просто системами охорони: ці системи можуть працювати як ядро «розумного дому», безліч різних датчиків дозволяють побудувати логіку і сценарії роботи системи і її складових. При цьому будинок працює сам з допомогою датчиків: присутності, руху, температури, освітленості, вологості, диму, розбиття скла та ін. Отримуючи від них інформацію, він реагує певним чином – наприклад, вмикає світло в кімнаті; вимикає, коли всі вийшли, і т.д.

Монтаж сигналізації в будинку

Установка сигналізації відбувається з монтування в будинку апаратів, що відповідають за захист – сирен, датчиків. На сьогодні існують охоронні системи, які є бездротовими, що сприяє збереженню інтер’єру від перевантаженості кабелями та іншими технічними приладами. При будівництві нового будинку на етапі внутрішньої обробки стін монтаж охоронної сигналізації рекомендується проводити поетапно: спершу проводка прокладається в стінах, а після закінчення будівництва або ремонту система здається «під ключ»: встановлюються датчики, камери, здійснюється налагодження.

Щоб сигналізація сповіщала вас при загорянні, витоку газу або при проникненні людей через вікно, встановлюються охоронні оповісники різних типів: датчики диму або тепла, оповіщення про рух з вулиці, датчики затоплення. Інфрачервоні бар’єри ставляться за системою приймач-передавач один навпроти одного.

Датчики обладнуються джерелами живлення, що працюють автономно, заряду у них достатньо для того, щоб працювати протягом декількох місяців. Для їх роботи не потрібні окремі дроти, вони поширюють інформацію радіоканалом або за допомогою слабкострумових мереж телефонних ліній.

Ваш дім – ваша фортеця. Не забувайте про це і подбайте про його захист вже сьогодні.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up