Як відрізнити якісні автозапчастини від підробок?

Перед автолюбителем, який купує запчастини сам, варто одвічне питання: купити запчастини в фірмовій упаковці або ті, що упаковані не менш привабливо, але не оснащені логотипом. В уявленні більшості покупців оригінальні запчастини - кращі для будь-якого автотранспорту. Але і ці деталі, як не дивно, діляться на групи. У групах можуть перебувати деталі однакової якості, але на ринку вони представляються по-різному.

Всі автолюбителі хочуть уникнути покупки підробок, так як продають величезну кількість неякісного товару. Але як це зробити, і якими правилами користуватися, відомо не всім. Оригінальні і неоригінальні запчастини можна купити як в магазинах, так і в мережі. Avtopro.ua представляє широкий асортимент деталей різного класу.

Оригінальні запчастини або замінники: що вибрати?

Для початку потрібно побачити відмінності оригінальних і неоригінальних деталей. Оригіналами прийнято називати запчастини, якими забезпечується конвеєр автоскладального підприємства. При цьому подібні підприємства майже не займаються випуском деталей, а виробляють лише окремі вузли. Інші компоненти для збірки автомобілів замовляються в інших компаніях. Підприємства, виробники деталей, постачають їх не тільки збирачам, а й на вторинний ринок. Деталі в цьому випадку однакові за якістю, але деякі відмінності все ж є:

  1. Запчастини для автомобільних виробників, або оригінали, забезпечуються маркою транспортного засобу і стоять у продажу досить дорого;
  2. Деталі для вторинки мають більш низьку ціну і забезпечуються логотипом виробника.

Це означає, що в автомагазині покупець може придбати запчастини одного якості, але за різною ціною. Крім цього варто знати про особливості сучасного автопрому, де для різних марок автомобілів, що мають різну цінову категорію, можуть використовуватися однакові компоненти, вузли і навіть платформи.

На вторинному ринку представлені найрізноманітніші запчастини:

  1. Запчастини, які не поступаються за якістю оригінальним;
  2. Запчастини від пакувальників, які не виробляють деталі, а тільки пакують їх у коробки. При цьому в упаковках можуть перебувати запчастини відомих брендів з назвою інших, не менш відомих компаній. У чому вигода такого підходу - невідомо. Також важко дізнатися про обсяги партій і самих виробниках деталей;
  3. Запчастини від компаній, що займаються відновленням старих компонентів. Скільки може прослужити подібна деталь зрозуміти важко;
  4. Відверті підробки. Якість таких деталей викликає багато запитань. Підробку можна відрізнити за зовнішнім виглядом і видимим дефектів - шорсткості, сколів, тріщин і т.д. Такі деталі виготовляють з невідомих матеріалів, контролю якості вони не проходять. Відповідно, при покупці подібних компонентів і установці їх на автотранспорт, питання про безпеку водія і пасажирів може стояти дуже гостро.

keyboard_arrow_up