Як вибрати домашню соковижималку: 5 порад для житомирян

Як вибрати домашню соковижималку: 5 порад для житомирян

Ціни на сезонні фрукти й ягоди на Житомирщині поступово знижуються, тому саме час зарядитися вітамінами та зайнятися заготівлею консервації та соків на зиму. Соковижималки житомирянам потрібні, щоб готувати смачні натуральні соки та соковмісні коктейлі без консервантів. Ручну модель можна обрати для неелектрифікованої дачі, а на домашній кухні краще використовувати електричну. Вона споживає мало електроенергії та при цьому виготовляє багато соку за лічені секунди. Повну склянку апельсинового чи гранатового фрешу реально отримати менше, ніж за одну хвилину. Настільки висока продуктивність гарантована, якщо сокодавилка достатньо потужна та оснащена якісними складниками. Щоб вибрати таку, потрібно насамперед визначитися з метою експлуатації.

  1. Експериментувати з алкогольними та безалкогольними коктейлями зручно, якщо під рукою є цитрус-прес та соковижималка для гранату з магазину https://www.moyo.ua/bt/tekhnika-dlya-kuhni/sokovijimalki/dlya_granata/.
  2. Готувати дітям яблучний або морквяний фреш зручно за допомогою соковидавлювача для твердих фруктів і овочів. 
  3. Під час заготівлі консервованого соку на зиму незамінним помічником стає доступна за посиланням https://www.moyo.ua/bt/tekhnika-dlya-kuhni/sokovijimalki/dlya_tomatov/ соковижималка для томатів.

Наступний крок — аналіз найголовніших технічних характеристик та особливостей конструкції. 

Тип соковижималки

У Житомирі можна придбати онлайн або офлайн відцентрові та шнекові універсальні соковичавниці побутового класу. Перші вичавлюють сік за допомогою спеціальної центрифуги та сепаратора, а другі використовують подрібнювальний шнек. Помітити різницю між моделями різних типів можна, не розбираючи їх. Достатньо подивитися на консистенцію готового свіжовичавленого соку:

  • якщо для його приготування використовувався соковидавлювач з центрифугою, він буде рідким і прозорим;
  • якщо його видавила шнекова сокодавилка, він буде густішим і з більшою кількістю м’якоті.

Ще одна відмінна риса — швидкість приготування фрешу. Відцентрові пристрої «прудкіші», вони видають більше соку за той самий проміжок часу. Натомість у шнекових моделях сік не нагрівається і не окислюється. 

Це цікаво: через швидке окислення сік з відцентрової соковичавниці краще випити або законсервувати в перші години після приготування.  

Потужність

Шнекові моделі працюють повільніше, тому споживча потужність у них менша. Для комфортної експлуатації вистачає 250-500 Вт. При таких показниках рівень шуму — мінімальний.

Центрифужним соковичавницям необхідний більший запас потужності — від 500 до 1200 Вт. Добре, якщо модель підтримує кілька швидкісних режимів, тоді вона однаково ефективна для м’яких, твердих і навіть в’язких плодів.

Розмір

Для великої родини потрібна велика сокодавилка з місткими контейнерами для соку та вичавків. За її допомогою можна за один підхід приготувати достатню кількість фрешу для 3-5 людей.

Що менше користувачів, то компактнішою може бути модель. Для індивідуального використання цілком вистачить навіть соковичавниці, укомплектованої склянкою на 200-300 мілілітрів.

Ширина завантажувального отвору

Великий завантажувальний отвір дозволяє обходитися без попереднього нарізання плодів. Це суттєва перевага, адже різати фрукти й овочі довго і незручно, особливо, якщо вони надто стиглі або дуже тверді. Оптимальний діаметр камери подачі «сировини» — 50-65 міліметрів. В такий отвір без проблем поміщається середнє яблуко, груша чи велика морква.

Фахівці радять житомирянам також звертати увагу на додаткові аксесуари та функції, адже вони суттєво розширюють сферу використання соковижималки. Наприклад, насадка «Кавомолка» дозволяє подрібнювати зерна для кавоварки, а «Блендер» — створювати смачні смузі та дитячі пюре з натуральних інгредієнтів. 

 

Коментарі

keyboard_arrow_up