Як обрати якісну сантехніку для будинку?

Як обрати якісну сантехніку для будинку?

Під час будівництва приватного будинку ми намагаємося врахувати кожну дрібницю, аби встановити все правильно та якісно, оскільки від встановлених комунікацій залежить те, наскільки зручним і комфортним буде наше житло.

Сантехніка – той етап, який грає важливу роль під час будівництва, оскільки від якості сантехніки залежить те, як будуть функціонувати ванна кімната та кухня. 

«Сантехнічне обладнання – це невід’ємній атрибут будь-якого житла. Встановлення сантехніки у приватному будинку своїми руками під силу кожному – будь-який елемент обладнання завжди має детальну інструкцію з використання, тому, маючи необхідні інструменти й теоретичну підготовку, цю роботу можна виконати самостійно», – наголошує один із директорів магазину «СанТехБуд» Сергій Грасюк.

Поговоримо про те, які види сантехніки найчастіше встановлюють у будинку і як саме обрати їх для себе.

Відео дня

Основні елементи сантехніки

Сифон для води 

Сифон є необхідною комплектуючою у ванній чи на кухні. Якби замість сифону встановлювали зливну трубу, то її неможливо було б очистити в разі засмічення. Сифон, крім того, перешкоджає проникненню запахів з каналізації. Саме для того, щоб він повністю виконував своє призначення з санітарної точки зору, сифон повинен бути завжди справним і якісним. 

Змішувач

Одноважільні змішувачі – у цих кранів регулювати напір води і температуру можна однією ручкою. Змішувач найчастіше має монолітний корпус з мінімумом деталей, що обумовлює довговічність моделі.

Двохважелеві змішувачі – у такому крані для холодної і гарячої води є окремо свій вентиль або важіль. Для налаштування натиску і температури води необхідно підкручувати кожен з клапанів.

Умивальник

 Процес встановлення умивальника складається з кількох підготовчих етапів: розмітка стіни, вибір відповідного місця, де буде закріплено обладнання. Монтують умивальник на ретельно підготовлене місце. Обов'язково має бути підведення до умивальника труб гарячого і холодного водопостачання, а також каналізаційної труби. 

Унітаз

Перед тим, як приступати до установки унітазу, варто перевірити горизонтальність підлоги. І якщо буде потрібно, то зробити нову стяжку. Але якщо підлога досить рівна, то можна унітаз встановлювати. Можна використовувати один з трьох прийнятих способів фіксації унітазу: 

  • за допомогою довгих шурупів, вкручених в цементну основу підлоги;

  • за допомогою тафти – дошки, яка втоплюється і закріплюється у виїмці підлоги;

  • за допомогою епоксидного клею.

Ванна

Правильна і надійна установка ванни повинна повністю відповідати наступним вимогам: по-перше, ванну необхідно ставити з ухилом у бік випускного отвору для найкращого відходу води; по-друге, відстань від підлоги і до краю випускного отвору повинно бути не менше 15 сантиметрів для забезпечення якісного підключення сифона з випуском. 

При установці випуску не варто забувати про перевірку наявності гумових прокладок, що запобігають протіканню води і ущільнюють стики. Врахуйте перед встановленням

Перед тим, як обрати саму сантехніку, важливо врахувати, де саме ви купуєте її і наскільки вона якісна і надійна. 

«Сьогодні на ринку представлено доволі багато варіантів різної сантехніки для будинку, і, на жаль, не можна вважати, що кожна з них дійсно високої якості. Багато хто економить на створенні сантехніки, що дається взнаки під час використання. Неякісна сантехніка дуже швидко перестає нормально функціонувати, в її роботі помітні дефекти», – зазначає один з директорів магазину «СанТехБуд» Юрій Грасюк.

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up