Як обрати хороші вікна і двері: основні рекомендації

Як обрати хороші вікна і двері: основні рекомендації

Кожен хоче мати комфортний і стильний будинок, і, безумовно, під час його будівництва важливо враховувати кожну дрібницю.

Питання вибору вікон і дверей дуже непросте, воно потребує ретельного вивчення і консультацій зі спеціалістами, оскільки на сьогоднішньому ринку чимало товарів низької якості, які, на жаль, не можуть забезпечити якісні умови проживання. Сьогодні компанії пропонують два види матеріалів для таких елементів будинку, а саме дерево і пластик. Проте, обираючи вікна і двері, важливо звертати увагу не лише на матеріал, з якого вони зроблені, а й на їх якість, надійність та довговічність. 

Щоб дослідити, які двері та вікна є сьогодні на ринку і як обрати їх для себе, журналісти редакції «20 хвилин» виділили кілька наступних пунктів, враховуючи які, кожен зможе обрати найкращі вікна і двері для себе.

Відео дня

Про переваги та недоліки пластикових вікон і дверей:

Переваги:

1. Тривалий термін служби. Довговічність досягається завдяки використанню матеріалів, з яких виготовляється дана продукція;

2. Чудова герметичність. Ретельно підігнані гумові ущільнювачі сприяють герметичності, захищаючи приміщення від пилу, шуму і проникнення холодного або гарячого повітря;

3. Зручність в обслуговуванні. Відпадає потреба ремонту, забарвлення і лакування рам. Прибирання здійснюється звичайними миючими засобами.

Недоліки:

1. Все та ж чудова герметичність. Щільно закриті вікна та двері, якщо не провітрювати приміщення, сприяють створенню парникового ефекту;

2. Схильність до пошкоджень. Сліди таких нанесених «каліцтв», як подряпини, потертості і пролом рами – не «заживають». Для їх усунення доведеться викликати фахівців.

Плюси і мінуси дерев’яних вікон і дверей

Перевагами їх є:

1. Дерево – естетично привабливий, унікальний природний матеріал; 

2. Екологічно чистий матеріал;

3. Високий рівень шумо- та теплоізоляції.

Недоліки

1. Потребують періодичного догляду;

2. Вбирають атмосферну вологу;

3. Висока вартість;

4. Трудомісткість виробництва.

Теплозбереження

Основна функція вікна – захищати житло від впливів зовнішнього середовища і в той же час – давати можливість милуватися цим самим зовнішнім середовищем комфортно. Теплозбереження металопластикових вікон визначається коефіцієнтом R опори, теплопередачі ПВХ профілю та склопакета. Чим він більший, тим краще вікно зберігає тепло взимку та прохолоду – влітку. Дерев`яні вікна сьогодні виготовляють за прикладом пластикових. Сьогодні є можливість купити такі вікна з декількома камерами, тим самим якісно забезпечити своє житло хорошими вікнами, які будуть служити довго і надійно. За словами провідного менеджера з продажів Світлани Борисюк, важливо звернути особливу увагу на склопакети, обираючи вікна: «З практичної точки зору склопакети відповідають за шумоізоляцію та енергозбереження. Вони бувають однокамерними і двокамерними. Для нашої місцевості потрібно встановлювати лише двокамерні енергозберігаючі склопакети (як мінімум одне скло повинно бути з енегозберігаючим покриттям). Останні трохи дорожчі, але набагато ефективніше затримують тепло та звуки. Таким чином, якщо ви живете недалеко від дороги, автомагістралі, нічного клубу або інших галасливих місць, не пошкодуйте грошей – здоровий нічний сон і спокійне денне життя набагато важливіші кількох сотень гривень».

Також фахівець зауважила, що дуже важливим є професійний ізоляційний монтаж згідно з ДСТУ від надійної компанії.

«Оптимальне поєднання під ваші запити та ситуацію профілю Viknaland, склопакетів Glass Tresh, високоякісної фурнітури Maco можуть вам запропонувати в компанії Нові Вікна, яка вже більше 14 років займається виготовленням та встановленням металопластикових вікон», – наголосила Світлана Борисюк. 

Що стосується дверей, то тут важливо розуміти, що двері, на відміну від вікон, більші, тому тут краще надати перевагу тим, що краще захищатимуть житло і будуть більш надійними. Якщо ви хочете купити пластикові двері для балкону чи, припустимо, для магазину, тоді тут так само потрібно врахувати кількість камер, надійність скла і самої конструкції. Проте для вхідних і міжкімнатних дверей кращим матеріалом буде дерево. 

Профілі ПВХ бувають 3-, 4-, 5- та навіть 6-камерними. Середня камера призначена для армуючої вставки, а інші служать для додання профілю більш високих показників теплозбереження.

До пункту теплозбереження також входить питання енергоефективності, оскільки хороші вікна і двері дозволять вам заощадити, особливо взимку. Тому одразу обирайте такі елементи для будинку, які формуватимуть вам комфортні і вигідні умови для життя.

Матеріал

Теплозбереження також напряму залежить від матеріалу, з якого зроблені вікна. З одного боку, пластикові вікна не найкращий варіант, оскільки в кімнаті може сформуватися задуха, пліснява, підвищена вологість, особливо якщо ми говоримо про холодний період. Крім того, пластикові вікна формують неправильний мікроклімат, оскільки пластик не пропускає повітря. Дерево в цьому питанні – найкращий варіант. Дерев`яні вікна не лише дуже гарно виглядають в інтер’єрі, але, й окрім цього, дерево «дихає», за рахунок чого в домі комфортні умови для життя. 

Пластикові вікна і двері, звісно, практичніші, оскільки вони не псуються з часом так, як натуральний матеріал – дерево, проте мають і свої нюанси, що можуть вплинути на їх якість та довговічність. Для прикладу, вікна і двері із неякісного пластику прослужать вам недовго. З часом вони почнуть руйнуватися, можуть тріснути. Тому, обираючи їх, звертайте увагу на їх надійність і якість. 

Фурнітура

Пластикові вікна і двері мають свою особливу конструкцію: замки, ручки, кріплення – все це повинно бути якісним і надійним. Тому, обираючи вікна і двері з пластику, важливо враховувати надійність такої конструкції та усі деталі, що забезпечують нормальне функціонування дверей та вікон такого типу.

Дерев’яні вікна і двері також мають свої нюанси, проте до них найчастіше використовують класичний вид замка, а вікна з дерева не можуть регулюватися так, як пластикові, оскільки їх конструкція значно відрізняється. Проте система використання дерев’яних вікон і дверей всім знайома, і складнощів виникати не повинно. Головне – слідкувати, наскільки надійні і якісні деталі використовували для створення таких елементів для будинку.

Дизайн

Всі ми хочемо, щоб вдома було гарно, і, безумовно, багато залежить від вибору дизайну вікон і дверей. Насамперед варто зазначити, що пластикові вікна мають дуже універсальний дизайн, який чудово доповнить будь-який інтер’єр. Також є чимало кольорових моделей пластикових вікон і дверей, навіть той самий дизайн під дерево. Але найбільш актуальним варіантом все ж таки вважається вибір звичайних білих пластикових дверей і вікон. 

Що стосується дизайну вікон з дерева, то тут ретельно обирайте вид дерева, з якого виробляють раму для вікон та самі двері, а також його колір, можливий дизайнерський елемент: візерунки, декоративні елементи. Важливо розуміти, що обираючи дизайн вікон і дверей, необхідно звернути увагу на те, наскільки вони підходять під дизайн вашого житла. Адже кожна кімната має свій особливий вигляд, і вікна мають доповнювати такий дизайн.

Безумовно, дерево виглядає дорожче, особливо якщо вікна і двері зроблені якісно і з цікавим дизайном. Проте пластикові вікна теж можна підібрати хороші і практичні, які будуть чудово доповнювати ваш інтер’єр. 

Вартість

Пластикові вікна і двері набагато дешевші, ніж дерев’яні, і пов’язано це з тим, що дерево – дорогий матеріал, а якщо ви хочете ще й якийсь особливий вид – готуйте чималі кошти. Також пам’ятайте, що пластикові вікна також варто обирати високої якості, і якщо ви хочете на них заощадити, то обов’язково переконайтесь у тому, наскільки такі елементи хороші і надійні. 

Валерія Наумова

Коментарі (1)
  • Сергій

    Виробники ПВХ конструкцій досить часто ошукують споживачів, тому варто дотримуватись певних рекомендацій з вибору металопластикових вікон https://www.pobuduy.com/metaloplastikovi-vikna-zi-znizhkami-yak-virobniki-pvh-konstrukcij-obmanjujut-dovirlivih-spozhivachiv/ Не варто спокушатись низькими цінами, оскільки надійні металопластикові вікна виготовляються виключно з якісних комплектуючих та фурнітури, тому не можуть коштувати дешево. Потрібно замовляти їх виготовлення виключно з фірмових профілів та склопакетів. Щоб максимально знизити ціну металопластикових вікон, виробники використовують неякісні матеріали. Обов'язково звертайте на це увагу. І ще: навіть якщо ви купили дійсно якісні вікна з ПВХ, то не довіряйте встановлювати їх абикому. Якість, довговічність та експлуатаційні характеристики металопластикових вікон на 50% залежать від якості монтажу.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up