Встановлюємо огорожу та ворота у приватному будинку

Встановлюємо огорожу та ворота у приватному будинку

Коли ви вже облаштували простір навколо будинку і всередині, важливо зайнятися  встановленням огорожі, щоб будинок був безпечнім та відділеним від інших.

Найчастіше питанням встановлення огорожі та формуванням гаражу займаються в самому кінці будівельних робіт, оскільки саме цей етап можна назвати завершальним. 

Встановлюємо ворота

Якщо говорити про встановлення воріт, то тут варто для початку визначити, які види сьогодні представлені на ринку.

Види воріт: розпашні, секційні, відкатні, ролетні.

Відео дня

Серед вищеназваних воріт одними з найзручніших та актуальніших сьогодні вважають розпашні та секційні ворота.

За словами директора компанії «Ворота плюс» Олександра Тишкевича, обираючи ворота, важливо мати на них гарантію, ну і, безумовно, якість. Потрібно, щоб гарантія була на іржу, на фарбу, на якість конструкцій. Таким чином, ворота функціонуватимуть не один рік, і клієнт витратить менше грошей на їх експлуатацію.

Розпашні ворота

До переваг розпашних воріт можна віднести:

«Мінуси»:

Секційні ворота

Найбільш затребуваними є секційні ворота, оскільки вони мають цілий ряд переваг:

Особливості

Секційні ворота мають особливу конструкцію полотна. Вона складається з окремих секцій, так званих сендвіч-панелей, які з’єднані між собою спеціальними петлями. Стики секцій по периметру оснащені системою ущільнювачів, яка дозволяє забезпечити герметичність конструкції.

Панелі на підшипникових роликах монтуються в кутові металеві напрямні, встановлені з боків вхідного гаражного отвору. Цільний пристрій полотна і спеціальний підйомний механізм забезпечують їх комфортну експлуатацію: конструкція плавно рухається і не вимагає особливих зусиль. Багато користувачів замовляють такі ворота з установкою хвіртки, що дозволяє зменшити теплові втрати в холодну пору року.

Автоматичні ворота

Крім встановлення, необхідно знати, як налаштувати автоматичні ворота. Професіонали наполегливо рекомендують довірити цю процедуру досвідченим фахівцям. Це пов’язано з тим, що велика частина проблем щодо виходу з ладу автоматики пов’язана із несанкціонованим втручанням дилетантів. Також це може призвести до заклинювання полотна, і врешті-решт все одно доведеться викликати майстра. І найголовніше: гарантія поширюється лише на вироби, встановлені і налаштовані спеціалізованими сервісними центрами.

«Найчастіше використовують саме автоматичні ворота, оскільки вони довговічні, зручні і прості в установці. Крім того, якщо компанія, у якої ви замовляєте такі ворота, надійна, то автоматичні ворота служитимуть не один рік і функціонуватимуть якісно», – зазначив директор компанії «Ворота плюс» Олександр Тишкевич.

Будуємо гараж

Кожен, хто стикався з будівництвом гаража, знає, що для цього серед інших будматеріалів прекрасно підходить піноблок. Пінобетон коштує недорого і просто монтується. Гараж з нього буде відрізнятися високою міцністю, надійністю і довговічністю.

Основними перевагами даного матеріалу є:

Підготовчі роботи

Перед тим як почати будівництво гаража, визначте, чи потрібна вам оглядова яма і чи буде підвал у цьому гаражі. Потім також треба визначитися, чи буде в гаражі робоча зона і чи буде там зберігатися інвентар або устаткування. Відповівши на це питання, ви не тільки будете точно знати, який тип гаража вам потрібен, але й дізнаєтеся, який фундамент для нього підійде. Що стосується габаритів, то вони для гаражів з пінобетону найчастіше складають 3х3х6 метрів. Готові варіанти проєктів ви можете знайти в інтернеті на спеціалізованих сайтах.

Фундамент

Оскільки пінобетон відрізняється низькою вагою, гараж не потребує потужного фундаменту. Проте приділіть належну увагу його створенню, тому що від його якості залежатиме міцність і експлуатаційний термін всього гаража. Отже, робота над фундаментом починається з розмітки. Для її проведення використовуються кілочки. Забивайте їх в ті місця, де будуть розташовуватися кути майбутнього гаража. Після цього з'єднайте кілочки мотузкою. Кут між мотузками становить близько 90 градусів. Крім того, розмітка повинна повністю відповідати розмірам, які були визначені проєктом.

Спорудження стін

Коли фундамент повністю затвердів, переходьте до спорудження стін. Тут робота також ділиться на кілька кроків:

Шви слід прокласти армуючою сіткою. Кожен наступний ряд слід викладати так, щоб середина блоку припала на шов між двома нижніми блоками. Блоки слід встановлювати довгою стороною уздовж стіни. На потрібній висоті у шви слід вмурувати верхню балку воріт. На рівні балки перекриття кладка проводиться без зміщення блоків. Для укладання використовується спеціальний клей. Порівняно з цементним розчином він є більш простим у застосуванні. До того ж для нього характерна мала витрата і високі теплоізоляційні показники.

Улаштування покрівель

У більшості випадків гараж покривається зверху бетонною стіною. Однак якщо говорити про гаражі з піноблоку своїми руками, цей варіант не можна використовувати категорично, оскільки блоки просто не витримають такого механічного навантаження. Краще використовувати технологію односкатного або двоскатного даху.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up