Синдром кохання: 10 фентезі-книг про любов (Новини компаній)

Головна героїня любовного роману може пересидіти зі своїм обранцем важкі часи у фейрі, та на кону стоїть доля людства.

Любовний роман про диявола, фентезійна сага з пристрастями, кохання на тлі боротьби паралельних магічних світів… Скільки цікавої та різнопланової літератури одразу пригадується! Мова, звісно, йде як про класичні твори, так і про новинки цього жанру. Цільова аудиторія таких книжок, на перший погляд, доволі прогнозована. Ба більше — скептики люблять наголошувати, що їхні сюжети надто банальні: дівчина, яку вкрав дракон, хоробрий закоханий рицар, що збирається битися з цим драконом… Можемо вас запевнити: це аж ніяк не так. Не будьмо в полоні стереотипів: тематика літератури цього напрямку здивує навіть капризного гурмана-сноба. 

 

Любовне фентезі про попаданок — доволі прогнозований напрямок, у нашому випадку. Звернімо увагу, до прикладу, на серію творів Сари Дж. Маас. Видання «Двір шипів і троянд. Книга 1» розповідає про два світи — людей та чарівних фейрі. Вони існували паралельно одне від одного, аж доки молода мисливиця не вполювала чарівника під личиною вовка. Починається протистояння, що несподівано переростає в сильні почуття. Продовжує цю лінію наступна частина трилогії — «Двір мороку і гніву. Книга 2». Кохання перемагає всі випробування, але чи здатне воно допомогти в разі кровопролитної війни між світами? Головна героїня може пересидіти зі своїм обранцем важкі часи у фейрі, та на кону стоїть доля людства. А видання «Двір крил і руїн. Книга 3» знову занурює нас у перипетії інтриг і боротьби, паралельно з чуттєвою пристрастю. Подібна за звучанням і книжка Александри Крісто «Зруйнувати королівство». Принцеса-русалка, молодий мисливець за сиренами, жагуча пристрасть і холоднокровні вбивства… Події у творі розвиваються стрімко та буквально змушують прикипіти поглядом до сторінок.

Жіноче фентезі торкається дуже різних тем. Так, глибоке історико-міфологічне підґрунтя має книжка Медлін Міллер «Цирцея», що оповідає про відому міфічну давньогрецьку чарівницю, яка намагається спокусити Одіссея. Цирцея могутня, проте чи була вона щасливою? Безсумнівно, авторка здійснює свою інтерпретацію знаменитого міфу, аналізуючи його з несподіваних сторін. Зацікавлює читачів і книжка «Керамічні серця» Наталії Матолінець. Історія, в якій переплітається світ звичайний і магічний, а кохання накладається на змови, військові протистояння та інтриги. Цей твір разом із романом Сюзанни Колінз  «Балада про співочих пташок і змій. Приквел трилогії «Голодні ігри»» обов’язково підкорить читачок. Така література стане прекрасним подарунком, а отже, однозначно є сенс купити книги-фентезі в Україні (https://book-ye.com.ua/catalog/fentezi/) в мережі Книгарні «Є».

Фентезі про любов не є, звісно, винятково жіночою літературою. Нерідко пристрасті між закоханими розвиваються на тлі монументальної епіки сюжету. Саме так, як у легендарній сазі Джона Рональда Руела Толкіна. Книжки «Володар перснів. Братство персня», «Володар перснів. Дві вежі» та «Володар перснів. Повернення короля» розказують не лише про протистояння зі зловісним Сауроном, а й про кохання Арагорна та ельфійки. Це — визнана класика, що належить до шедеврів світової літератури.

 

 

--

 

-- 

 

Коментарі

keyboard_arrow_up