Сигналізація та відеоспостереження для приватного будинку

Сигналізація та відеоспостереження для приватного будинку

Приватний будинок – це територія, котру потрібно охороняти дуже ретельно, оскільки сьогодні чимало тих, хто грабує або дозволяє собі залізти на приватну територію.

Особливо важливо встановити систему для захисту будинку в тому випадку, якщо ви часто виїжджаєте у місто: на навчання, роботу або подорожуєте. Часто люди заходять на приватні території не для масштабних крадіжок, а для того, щоб поцупити ті самі яблука чи капусту, але є й серйозні випадки, коли господарі втрачають своє цінне майно. Не забувайте, що сигналізація та відеоспостереження допоможуть вам забезпечити порядок та безпеку вдома, а завдяки цим технологіям ви зможете спокійно їздити на роботу, відпочинок і будь-куди, адже якщо хтось зайде на вашу територію, одразу приїдуть охоронці. 

Охорона приватного будинку може бути централізованою або автономною. У першому випадку сигнал від системи у разі події отримає охоронне агентство, у другому – господар будинку й охорона (сторож).

Відео дня

Системи безпеки для будинку працюють на основі датчиків шуму, об’єму, вібрації, руху, температури. Тобто можна контролювати буквально все: розбите скло, переміщення по території, злом.

Сигналізація для будинку

Сигналізація при встановленні повинна мати наступні деталі:

  • контрольну панель для обробки даних з датчиків і активації сигналу;

  • клавіатуру;

  • сигнальний механізм;

  • датчики.

Що стосується датчиків, це найбільш важлива складова системи. Вони можуть бути дротяними та бездротовими. Для більшої надійності краще обрати комбінований варіант установки.

Датчики поділяються на такі види:

  1. Фасадні – подають сигнал на звук розбитого скла.

  2. Вібраційні – потрібні для контролю підлоги, стін, даху; реагують на спроби пролому та руйнувань.

  3. Магнітно-контактні – попереджають про проникнення через вікна та двері.

  4. Об’ємні – реагують, коли в будинку є сторонні.

Сьогодні користуються попитом охоронні системи для будинку, які не реагують на присутність домашніх тварин.

Специфіка роботи

На охоронному об’єкті встановлюються спеціальні датчики. Вони підключені до приймально-контрольного приладу, який безпосередньо пов’язаний із пультом централізованої охорони. Якщо в будинок проникають сторонні, датчики це фіксують і протягом пари секунд передають дані на пульт охоронного агентства. Оператор, що стежить за пультом цілодобово, відправляє групу швидкого реагування за адресою злому. Група прибуває на місце вже через 5-10 хвилин після тривожного сигналу та проводить оперативні роботи із затримання злочинців.

За словами директора компанії «BSI-group» Олександра Безпалюка, для кожного об’єкта важливо підібрати особливу систему охорони: «Не існує єдиного рішення під всі об’єкти. Більш-менш стандартизовані рішення по обладнанню квартир сучасними засобами сигналізації. Наприклад, для охорони більшості квартир достатньо базового комплекту обладнання за +-5699 грн, що включає датчик на відкриття дверей, датчик руху в кімнату та охоронний прилад/передавач. 

Для технічного рішення по охороні будинку ми проводимо аналіз укріпленості будинку, прибудинкової території, після чого узгоджуємо деталі з власником. З чимось власник погоджується, щось спрощуємо або навпаки».

Що вам дасть пультова охорона будинку?

  • Цілодобову охорону вашого будинку або котеджу по GSM каналу;

  • Група оперативного реагування діє строго за обумовленим заздалегідь з клієнтом планом;

  • Ви можете поїхати у відпустку або відрядження і бути впевненим у збереженні майна;

  • При отриманні тривожного сигналу група швидкого реагування не покидає будинок клієнта, поки не з’ясує причини тривоги;

  • Охоронне агентство має власну станцію моніторингу, групи швидкого реагування;

  • Оператори швидко передають інформацію державним службам за необхідності.

Система відеоспостереження

Одна із задач забезпечення приватного будинку високим рівнем безпеки – це вибір системи відеоспостереження для будинку, а також необхідних компонентів для неї. 

За словами фахівців, важливо звернути особливу увагу на надійність та якість охоронних систем.

«Для початку зверніть увагу на якість та надійність таких систем. Важливо вивчити попередньо інформацію про охоронні системи, оскільки це допоможе визначитися з найкращою системою для свого будинку. Та сигналізація, що надійна, вона і прослужить довше. Також врахуйте, що сигналізація має бути функціональною, адже це визначає ефективність роботи таких систем», – зазначив директор ТОВ «X-VID» Олексій Сегедін.

Види камер

Фіксована камера. В основі більшості систем відеоспостереження для будинків лежать камери з фіксованою фокусною відстанню. Вони призначені для простої та надійної зйомки зображення і можуть бути оптимізовані для додатків з різними корпусами і функціями. Збільшення зображення конструкцією не передбачено, але, не маючи рухомих деталей, стаціонарні камери за своєю природою більш надійні, ніж PTZ-камери, і вони завжди відображають картинку в заданому напрямку.

Камери PTZ. Камери з дистанційним управлінням зазвичай називаються PTZ-камерами за їх здатність панорамувати, нахиляти і збільшувати об’єкт зйомки. Це спеціально розроблена фіксована камера, забезпечена механізмами повороту і нахилу, які дозволяють оператору віддалено переміщати її поле зору. Хоча PTZ-камера буде слідувати за людиною або об’єктом через всю область огляду, у неї є кілька недоліків. PTZ може бути налаштована на автоматичне патрулювання області, але найчастіше вона найбільш ефективна при ручному управлінні.

360-градусна камера. Згадані вище недоліки сприяли появі пристрою третього типу – віртуальної PTZ або 360-градусної камери. Це кілька фіксованих камер високої роздільної здатності в одному (звичайно купольному) корпусі. Зображення з кількох камер зшиті разом в одне ціле, і ви можете збільшувати зображення будь-якого місця зі всієї панорамної зйомки.

Висновок

Отже, обираючи сигналізацію або відеоспостереження для свого будинку, важливо дуже ретельно вивчити усі деталі. Враховуйте якість такої техніки, оскільки від цього залежить те, наскільки така охоронна система довго прослужить і наскільки якісно та чи інша система працюватиме у вашому будинку. 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up