Сечогінні препарати при набряках ніг

Сечогінні препарати при набряках ніг

Проблеми в роботі певних органів можуть призвести до набряку ніг. Рідина накопичується при проблемах з серцем, нирками. Велика кількість випитої води також може призвести до таких негативних наслідків. Частіше за все набряки ніг зустрічаються при вагітності або варикозному розширенні вен.

Існує багато препаратів для виведення рідини з організму. На https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/mochegonnyie_preparatyi_diuretiki можна вибрати найближчу аптеку або точку продажу з найкращими цінами. Медична інформаційна система Аптека 9-1-1 – зручність у виборі препаратів.   

Типи діуретиків

Незважаючи на великий вибір сечогінних препаратів, не можна самостійно призначати їх собі. Неправильний вибір засобу призведе до більших проблем. Всі діуретики відносяться до одного з наступних типів:

У кожної з груп ліків є власні особливості застосування, які важливо вивчити детально.

Як працюють сечогінні засоби різних груп

До групи петльових препаратів належать ліки, в яких в складі є торасемід або фуросемід. Це головні діючі речовини, проте самі ліки можуть випускатися під різними назвами. Зазвичай цю групу використовують при сильних набряках, так як вони мають сильну дію.  

Тіазидні препарати не дають натрію накопичуватися в організмі (основна причина набряку ніг). Ці засоби можна приймати до 3 місяців. Головні складові – індапамід та гідрохлортіазид.

Головні недоліки попередніх двох типів – вимивання калію. Це може стати причиною проблем з серцем. Тому при вагітності застосовують препарати, які не виводять калій. Але варто слідкувати за вмістом цього мікроелементу, адже його надлишок також шкідливий.

Якщо немає серйозних порушень, то можна використовувати рослинні засоби. Серед них:

Такі препарати продаються без рецептів, а з їх допомогою можна нормалізувати стан, якщо немає серйозних порушень.   

Коментарі

keyboard_arrow_up